Claudiu Melinte Știri 11.06.2021 08:26

30 lucruri complet neștiute despre amidonul din porumb. La ce se folosește acesta

30 lucruri complet neștiute despre amidonul din porumb. La ce se folosește acesta

Amidonul se extrage din ştiuleţii de porumb şi este o pulbere de culoare albă. Este extrem de apreciat în întreaga lume datorită faptului că nu conţine gluten şi are aproximativ 350 de calorii la suta de grame.

Amidonul de porumb conţine hidraţi de carbon, proteine, fier, magneziu, mangan, sodiu, zinc, seleniu, cipru, fibre, vitamina PP şi aminoacizi.

Tot ce nu ştiai despre amidonul de porumb

Este o bază de substanţe nutritive, iar carbohidraţii lenţi pe care îi are îi oferă organismului puterea de a lupta cu bolile de inimă, ori sânge şi scade riscul de hipoglicemie.

Ajută şi digestia, îmbunătăţind funcţia intestinală şi întăreşte sistemul imunitar. O dietă echilibrată care conţine printre alimentele de zi cu zi şi amidon din porumb te va ajuta la absorbţia colesterolului, îţi va da o stare psihică pozitivă şi vă va aduce multiple beneficii.

Amidonul de porumb este integrat de către antrenorii personali şi de nutriţie în dietele de slăbit şi în programele lor de forţă.

Cum se foloseşte amidonul din porumb?

Pentru cei care sunt curioşi de unde îşi pot achiziţiona amidon din porumb, ei bine, acesta se poate găsi din magazinele de tip plafar, farmacii stradale, ori diverse platforme online verificate. Preţul este unul decent, având în vedere că o punguţă de aproximativ 200 de grame costă în jur de 1,5 lei.

Amidonul din porumb nu poate fi consumat ca atare, ci se include în pregătirea diverselor feluri de mâncare. De cele mai multe ori, este folosit pentru a îngroşa sosurile, se încorporează cu făina în reţete.

Totodată, amidonul din porumb este folosit şi la realizarea anumitor produse cosmetice, precum sunt cremele, gelurile de duş sau capsulele.

Cum se foloseşte amidonul din porumb în afara bucătăriei:

  • vă ajută să îndepărtaţi foarte uşot petele de grăsime de pe covor;
  • în amestec cu apa, va curăţa extraordinar bijuteriile din argint;
  • te scapă de mirosul neplăcut şi umezeala din pantofi;
  • ajută la curăţaţrea gecilor sau a hainelor din piele, care capătă un miros neplăcut odată cu trecerea timpului.