Gabriela Dinu Știri 28.05.2022 20:37

3 rețete rapide de Punci. La unele poți pune și alcool

3 rețete rapide de Punci. La unele poți pune și alcool

Punciul este una dintre băuturile răcoritoare perfecte pentru vară, care poate fi preparată atât cu alcool, dar şi fără. Se bea la petrecerile de vară şi conţine suc de fructe într-o proporţie foarte mare, undeva la 80%.

În continuare, venim în sprijinul tău cu trei reţete de punci, toate conţin alcool, însă îl vei putea elimina din toate, dacă nu doreşti. Prima reţetă de punci este una dulce-acrişoară, la care poţi folosi merişoare proaspete sau congelate.

Cum să faci punci cu alcool sau fără?

Ai nevoie de 200 gr de merişoare proaspete sau congelate, 4 litri suc de merişoare, care poate fi natural sau nectar, 500 ml de vodkă, pe care o puteţi elimina, în cazul în care nu doriţi să puneţi. Într-un vas mare se amestecă sucul de merişoare şi vodka, după care se pun cuburile de gheaţă şi merişoarele. Poate fi împărţit în mai multe boluri mici sau păstrat în cel iniţial.

Puteţi încerca şi un punci de citrice cu o aromă intensă, pe care îl puteţi face atât vara, cât şi în perioada sărbătorilor de iarnă. Este la fel de potrivit, însă, şi pentru o petrecere la piscină. Ai nevoie de 500 ml nectar de fructe, un litru de suc de portocale proaspăt stors, 250 ml de rom, 500 ml de apă rece şi câteva felii de portocale, pentru decor.

Citeşte şi:

Cum scapi rapid de ploșnițele de pat. 2 metode verificate de noi
Plaja Vadu. Totul despre plaja Vadu. Ce e interzis să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo

Pentru preparare vei avea nevoie de un vas mare şi de o sită, pe care să o poţi pune deasupra lui. Pe el filtrezi nectarul de pere şi sucul de portocale, apoi adaugi şi apa minerală sau romul. Se adaugă şi câteva felii de portocale, pentru decor.

Reţeta de punci cu fructe de pădure

Punciul de fructe de pădure este una dintre cele mai celebre băuturi şi vei avea nevoie de 150 ml de lichior de cireşte, 150 ml gin, 250 ml vermut dulce, 250 ml vodkă, 50 ml limonadă, cuburi de gheaţă, mure şi zmeură pentru decor şi 50 ml de bitter aromat.

Aveţi nevoie de un blender, acolo unde puneţi cuburile de gheaţă, vodka, lichiorul şi ginul şi amestecaţi bine timp de 2 minute. Adăugaţi ulterior limonada, vermutul şi bitterul. Mai amestecaţi timp de 2 minute şi va fi gata. Puneţi în pahare şi decoraţi cu mure şi zmeură.