Ionuț Nițulescu Actualitate 22.03.2021 18:05

Florin Cîțu, decizie de ultimă oră! Sancțiuni mai aspre pentru cei care încalcă regulile

Florin Cîțu, decizie de ultimă oră! Sancțiuni mai aspre pentru cei care încalcă regulile

Premierul Florin Cîțu a reacționat după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii realizate în cluburile din Capitală, care arată că oamenii nu mai țin cont de nimic când vine vorba despre distracție.

Aceștia au renunțat la distanțarea socială și la masca de protecție, deși numărul de îmbolnăviri crește de la o zi la alta. În acest context, Florin Cîțu s-a declarat dezamăgit de românii care încalcă regulile impuse pentru binele populației.

Sancțiuni aspre pentru cei care încalcă regulile

”Am văzut și eu, ca și dumneavoastră, imaginile cu ce s-a întâmplat weekend-ul trecut și în cluburi, și se întâmplă și în stațiunile montane, și vreau să spun că sunt foarte supărat să văd că există o minoritate dintre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Bineînțeles că implicațiile sunt pentru majoritatea populației.” a spus premierul României.

Acesta a mai precizat că nimeni nu este mai presus de lege, iar cei care o încalcă vor fi sancționați, lăsând astfel să se înțeleagă că se vor înăspri controalele.

“Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectare legii. (…) Nu am o problemă cu protestele, (…) dar să o facă respectând legea, să poarte mască. (…) I-am cerut domnului Bode o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend. Nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat premierul.

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat că va propune suspendarea activității barurilor și restaurantelor care încalcă regulile, după ce au primit  „una, două, trei sancțiuni”.

Citește și: Ce salariu are un procuror în România în 2021 cu tot cu sporturi și bonusuri

Se carantinează Bucureștiul?

Premierul Capitalei Nicușor Dan a declarat în urma întâlnirii pe care a avut-o cu premierul României și cu primarii de sectoare că se încearcă pe cât posibil evitarea carantinării Bucureștiului, după ce rata de incidență a urcat la 5,67.

Nicușor Dan a mai precizat că România va primi o cantitate mare de vaccinuri în următoarele luni, ceea ce înseamnă că imunizarea unei părți mai mari din populație ar putea veni și cu relaxarea măsurilor.

”Suntem practic în aceeași situație din noiembrie, decembrie. Aceleași măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlii, sunt în vigoare în momentul acesta. bineînțeles că este și o oboseală a populației după un an de restricții. Totul este să fim responsabili și să trecem cu bine. Deci, practic, mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie și mai. Deci noi trebuie să mai rezistăm partea asta de luni, martie și aprilie, până când un număr de vaccinuri vor sosi”, a spus primarul Capitalei.