Ionuț Nițulescu Actualitate 21.03.2021 15:14

Vești bune de la Guvern! Tichete de muncă pentru 500.000 de români

Vești bune de la Guvern! Tichete de muncă pentru 500.000 de români

Vești bune pentru 500.000 de români. Guvernul Cițu a planificat acordarea de tichete de muncă pentru 500.000 de lucrători din sectoarele serviciilor prestate la domiciliu.

Inițiativa face parte din Pilonul V „Sănătate şi rezilienţă economică socială şi instituţională”, din cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare (PNNR).

Ve;ti bune pentru români

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost publicat vineri. Conform acestuia, Guvernul intenționează să ofere aproape 50.000 de tichete de muncă pentru lucrători din sectoarele serviciilor prestate la domiciliu.

Planul de Relansare și Reliziență stabilește care sunt domeniile prioritare de investiții necesare pentru a ieși din criză și pentru a relansa economia. Toate aceste reforme stabilite de România trebuie puse în aplicare până în 2026, iar unul dintre pilonii principali ai planului se referă la coeziunea socială și teritorială.

Bugetul iniţial de negociere pentru componenta „Încurajarea formalizării muncii şi introducerea Venitului Minim de Incluziune” este de 567 de milioane de euro.

„O altă măsură introdusă în această componentă este realizarea unui studiu de impact pentru selectarea domeniului pentru aplicarea pilot a măsurii „zero taxe pe salariul minim”, potrivit PNNR.

În cadrul acestei componente este introdusă o nouă măsură ce prevede

În cadrul acestei componente mai este introdusă încă o măsură care constă în realizarea unui studiu de impact pentru selectarea domeniului pentru aplicarea pilot a măsurii numită zero taxe pe salariul minim.

Citește și: Ce salariu are Robert Negoiță din poziția de primar al Sectorului 3

Ce sunt tichetele de muncă?

Guvernanții recunosc faptul că România este una dintre țările din UE cu cel mai mare grad de muncă „la negru” sau „la gri”. Aceste tichete de muncă vin în sprijinul acestor persoane, pentru a stimula cetățenii să muncească cu forme legale, care le vor garanta asigurări sociale și de sănătate.

Tichetele de muncă sunt, mai exact, o metodă felixibilă de a-i plăti pe cei care prestează servicii la domiciliu, precum și pe cei care lucrează ca zilieri în agricultură.