>
Un medic american a murit în urma unor complicații COVID, la scurt timp după ce făcuse a doua doză de vaccin. Acesta nu știa că fusese infectat cu coronavirus atunci când a primit rapelul, iar asta a dus la reacții rare.
Barton Williams, în vârstă de 36 de ani, era chirurg ortoped la un spital din Tennessee. S-a vaccinat, la fel ca și colegii lui, fără să știe că are coornavirus. Făcuse un test PCR la spital care a ieşit negativ.
La trei săptămâni după ce a făcut cea de-a doua doză de vaccin anti-COVID a început să se simtă rău și a fost internat la spital. A murit trei zile mai târziu.
Medicul care l-a avut pacient a declarat că în corpul său au fost găsiți anticorpi, însă nu cei produși de vaccin, ceea ce a arătat că bărbatul avea COVID în momentul vaccinării.
Totodată, acesta spune că moartea s-a produs din cauza unui sindrom inflamator, nu din cauza vaccinului. Reacţia rară este o consecinţă Covid-19, care fusese deja observată la aproape 20 de adulţi cu acest virus.
Medicii au oferit explicații pentru moartea tragică a bărbatului:
„Doar persoanele care au avut COVID-19 în antecedente au dezvoltat această complicație care practic poate pune viața în pericol. Sistemul imunitar atacă corpul în multe feluri și provoacă degradarea tuturor organelor. Afectează inima, tractul gastro-intestinal și altele”, a mai spus dr. Threlkeld. Doctorul Barton Williams se testase de mai multe ori în spital, iar rezultatele au fost mereu negative. NU s-a testat însă și pentru anticorpi.
Citește și: Ce a postat Olivia Steer pe Facebook după ce Andi Moisescu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus!
Moartea lui a stârnit o serie de dezbateri online legate de siguranța vaccinului anti-covid, însă medicii dau asigurări că nu aceasta a fost cauza decesului.
Sindromul MIS poate apărea la persoanele care au avut COVID. Reacțiile rare apar în corp mult mai târziu și pot crea leziuni grave la nivelul tuturor organelor.
„Răspunsul sistemului imunitar este de așa natură încât trebuie să elimine virusul. Una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este capacitatea de a se dezactiva când treaba s-a sfârșit. Organismul trebuie să știe când sistemul imunitar trebuie să se oprească. Dacă nu face asta, se va ajunge la o suferință autoimună. În cazul acestei complicații, oricare ar fi motivul acesteia, organismul încă mai crede că are o amenințare de neutralizat, și nu se oprește. Așa apare inflamația multisistemică generalizată”, a declarat dr Scott Strome, decan la Universitatea de Stiințe Medicale din Tennessee.