Ionuț Nițulescu Actualitate 06.04.2021 12:39

Un medic ATI desființează declarațiile Oliviei Steer: „Aceste derapaje duc la îmbolnăvirea oamenilor”

Un medic ATI desființează declarațiile Oliviei Steer:

Olivia Steer lovește din nou. O anti-vaccinistă convinsă, fosta prezentatoare TV a intrat de mai multe ori în polemici pe tema vaccinurilor. Un medic de la ATI a demontat „fabulațiile” acesteia despre serul anti-COVID.

Probabil cel mai cunoscut derapaj al Oliviei Steer a fost cel cu Mihai Craiu, în privința vaccinurilor recomandate copiilor. Confruntarea dintre cei doi a dus la un val de controverse, dar și multe critici la adresa soției lui Andi Moisescu.

Olivia Steer, declarații halucinante

Olivia Steer, în vârstă de 45 de ani, s-a remarcat de-a lungul timpului prin stilul de viață neconvențional și sfaturile neavizate, susțin medicii, despre vaccinare. Ultimele măsuri anti-COVID luate de Guvern a scos mii de oameni în stradă, iar fosta prezentatoare TV nu a făcut notă discordantă. Ea i-a sfătuit pe oameni să iasă protesteze pentru drepturile lor.

Totodată, ea s-a declarat împotriva purtării măștii de protecție și susține că SARS-Cov-2 nu este altceva decât o gripă cu o rată de infectare cu 99,7%.

„Dacă te doare în cot că morții sunt declarați toți, în mod mincinos, morți de covid, ascunși goi, în saci de plastic și înmormântați, ca animalele, fără slujbă creștinească și fără confirmarea medico-legală a cauzei decesului, nu veni, azi, la 13.00, în Piața Universității!

Dacă ți-ai pus două-trei măști în fiecare zi pe față, te-ai dezinfectat pe mâini din oră în oră, ai făcut Covid și acum dai vina pe cei care nu respectă niste măsuri aberante impuse pentru o gripă cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni!”, este o parte din mesajul publicat de Olivia Steer pe pagina ei de Facebook.

Citește și: Raed Arafat, noi declarații despre lockdown: „Are efect mai rapid”

Un medic desființează declarațiile Oliviei Steer

 70.000 de oameni îi urmăresc pagina de socializare, iar aceste mesaje nu fac altceva decât să crească mortalitatea, susține Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgență București. Acesta i-a demontat fiecare declarație, pas cu pas.

„Această instigare nu are doar anumite efecte ideologice, are efecte practice imediate, oamenii se îmbolnăvesc. Astfel de derapaje nu sunt doar în rândul oamenilor care nu au pregătire medicală, asistăm din păcate și oameni cu pregătire medicală care au în anumite momente derapaje prin care nu fac decât să le dea oamenilor senzația că această boală este o banalitate și că ea este amplificată doar de către autorități. Este o realitate: cel puțin în zona București trăim în aceste zile o tragedie, spitalele sunt asaltate de oameni. Întrebarea se pune când ne vom da seama cu toții că nimeni nu minte, probabil că va fi necesar acel scenariu pe care nimeni nu și l-a dorit, cum am văzut în Italia în vârful pandemiei, când oamenii mureau în ambulanțe, în fața spitalelor”, a spus dr. Radu Țincu, la Digi24.