Ionuț Nițulescu Actualitate 24.04.2021 14:01

Un bărbat fără permis a vrut să treacă frontiera. A fost prins imediat de polițiști

Un bărbat fără permis a vrut să treacă frontiera. A fost prins imediat de polițiști

Un bărbat s-a prezentat la Vama Albița, însă când a prezentat documentele polițiștilor de frontieră, aceștia au avut o parte de o surpriză neașteptată.

Bărbatul conducea un Volkswagen înmatriculat în județul Arad, cu care ar fi vrut să ajungă în Republica Moldova. I s-au cerut documentele, dar bărbatul a precizat că nu le poate arăta polițiștilor permisul auto.

Șofer fără permis, prins la vamă

În acest caz, polițiștii au efectuat verificări suplimentare și au constatat cu stupoare că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Nimeni nu-și poate imagina ce a fost în capul bărbatului când a încercat să traverseze punctul de frontieră cu mașina, fără permis. Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Citește și: Taxa de Pod la Ruse. Cât costă și cum o plătești dacă vrei să ajungi în Bulgaria

Un polițist fals a oprit zeci de oameni la Vama Nădlac

Ei bine, acesta nu este singurul caz de infracționalitate depistat la vamă. Un tânăr din Arad se prezenta drept polițișt și îi legitima pe călători. Timp de două luni bărbatul i-a verificat pe cei care traversau frontiera, fără ca cineva să-și dea seama că el nu este un angajat al Ministerului Afacerilor de Externe.

Acesta nu le cerea bani sau alte lucruri celor pe care îi verifica, ci era interesat mai degrabă în privința actelor. Într-un final, polițistul fals a fost prins de oamenii legii.
Judecătorii l-au plasat în arest preventiv, pentru uzurpare de calități oficiale. Ancheta trebuie să lămurească de unde a făcut rost de documente, dar și de un girofar.