Gabriela Dinu Știri 21.08.2022 18:30

Tuba Büyüküstün: CV, vârstă, înălțime, familie, biografie, seriale și filme turcești

Tuba Büyüküstün: CV, vârstă, înălțime, familie, biografie, seriale și filme turcești

Tuba Büyüküstün este recunoscută ca fiind simbolul filmelor turceşti pe care toată lumea le adoră şi le aşteaptă cu nerăbdare. În România, Kanal D este principalul provider de filme de acest gen, iar fanii de specialitate le urmăresc inclusiv pe internet.

Tuba a fost căsătorită, a divorţat, iar viaţa ei în sine este însuşi un adevărat film intens. Tuba Büyüküstün este una dintre cele mai talentate actriţe de filme turceşti, iar darul său actoricesc i-a adus recunoaştere în lumea întreagă. În primul rând pentru că reuşeşte să redea emoţie prin rolurile sale aşa cum puţin actori sunt în stare să o facă şi pentru că la fiecare act dă o senzaţie de veridicitate cum rar s-a mai văzut.

Cine este, de fapt, Tuba Büyüküstün şi ce scrie în CV-ul ei?

Tuba a devenit populară după ce a interpretat roluri în serialele „Asi” și „Ihlamurlar Altında„. Este născută pe 5 iulie 1982 şi a crescut în cel mai popular oraş din Turcia, Istanbul. A studiat la Dogus, în Istanbul, şcoală pe care a absolvit-o într-un mod exemplar. Aceasta s-a specializat ulterior în design vestimentar, după ce a terminat Universitatea de Arte Plastice din oraşul său de suflet.

Şi-a făcut singură bănuţii şi a lucrat încă de când era pe băncile facultăţii. Cu o frumuseţe deosebită şi o înălţime de 1,73 cm, Tuba a lucrat ca model şi a fost imaginea unor branduri extrem de cunoscute în lume, aşa cum sunt Pantene, Maximum Cart, Kremini sau Molped.

Date Biografice Tuba Büyüküstün înălțime, greutate

Nume complet: Tuba Büyüküstün
Data naşterii: 5 iulie 1982
Locul naşterii: Istanbul
Partener: divorţată
Greutate: 61
Înălţime: 1,73 m

Atunci când filma pentru un spot publicitar, Tuba Büyüküstün l-a impresionat prin calităţile sale actriceşti pe regizorul Tomris Giritlioglu, care i-a oferit un rol într-un film de-ale sale.

A debutat în 2003, după ce a jucat în „Sultan Makami„, apoi a continuat cu “Gyulizar”, “Çemberimde Gül Oya”, “Aşk Yolu”, “Sinav”, “Babam ve Oğlum”, „Gönülçelen”, „20 Dakika” și melodrama „Yüreğine Sor”.

Tuba a primit de-a lungul carierei sale mai multe premii, precum cele de „Cea mai bună actriță„, „Actrița anului„, „Cea mai elegantă actriță Elle Style” și altele. Tarifele pentru filme sunt negociate de către agenţii Tubei pentru fiecare apariţie în parte.

S-a iubit cu mai mulţi actori, cunoscuţi pe platourile de filmare din Turcia, Bulent Inal, Sami Saidan, Engin Akurek, Murat Yildirim. S-a căsătorit cu Onur Saylak, iar în 2011 au avut o nuntă spectaculoasă. În ianuarie 2012, actriţa a dat naştere a două fete gemene, pe nume Maya şi Toprak. Pe 5 iunie 2017, după ce s-a scris în presa internaţională că relaţia Tubei cu soţul său nu mai funcţionează, cei doi au divorţat oficial.