Gabriela Dinu Știri 02.01.2023 09:51

Top 5 cei mai veninoși șerpi din lume. Mușcătura lor poate fi fatală oamenilor

Top 5 cei mai veninoși șerpi din lume. Mușcătura lor poate fi fatală oamenilor

Reptilele sunt în general animalele urâte de toată lumea. Şerpii pot provoca panici nebune şi există în lume numeroase persoane care chiar au dezvoltat fobii. Nu toţi şerpii sunt, însă, şi veninoşi sau mortali.

Dacă ai curiozitatea de a afla care sunt, de fapt, cei mai veninoşi şerpi din lume, cu siguranţă că vei afla din rândurile de mai jos. Topul celor mai veninoase 5 specii de şerpi din lume începe, în ordine inversă, desigur, cu Şarpele Tigru. Acesta este negru, gros şi solid, trăieşte în Australia şi poate ajunge până la 2 metri înălţime.

Care sunt cei mai veninoşi şerpi din lume

Este un şarpe extrem de veninos, dar surprinzător de timid. Totuşi, acesta atacă atunci când este provocat şi veninul său are un efect teribil, toxina pe care o elimină el atacă sistemul nervos în doar câteva secunde.

Pe locul 4 se află şarpele denumit Taipanul de Coastă. Se află tot în Australia, acolo unde e raiul peştilor veninoşi. Are culoarea verde deschis până spre maroniu şi chiar au fost văzute şi exemplare negre. Sunt animale solide, iar masculii ajung să măsoare până la 3 metri. Preferatele lor sunt mamiferele cu marsupii, şobolanii sai iepurii. Din păcate, efectul veninului său paralizează întreg sistemul nervos al celui muşcat.

Aşa arată un exemplar de Krait Malaez
Aşa arată un exemplar de Krait Malaez

Kraitul malaez este un şarpe mic, ajunge până la maximum un metru. Este un animal aspectuos, colorat cu galben şi negru, dar pe cât e de frumos, pe atât e de letal. Specialiştii spun că este un ucigaş atât de puternic, încât poate face mai multe victime în rândul omului decât toţi tigrii, leoparzii şi elefanţii din Asia. Este deosebit de agresiv, iar dacă şerpii muşcă o dată şi fug, ei bine aceştia vor ataca de câte ori are nevoie ca să fie sigur că şi-a anihilat victima.

Şarpele Brun provine tot din Australia, are capul negru şi pete roşii pe abdoment. Este un şarpe arogant, cu un comportament aproape sfidător. Nu are niciun fel de teamă, aşa că iese la atac în orice moment al zilei. Sunt atât de letali, încât victima moare la maximum 2 secunde după ce a fost muşcată!

Aşa arată Şarpele Vajnic, cel mai veninos animal din lume
Aşa arată Şarpele Vajnic, cel mai veninos animal din lume

Cea mai veninoasă reptilă din lume este Şarpele vajnic. Este în sine o specie dezvoltată din Taipan, trăieşte în Australia şi este o şarpe de dimensiune medie, atingând pânp la maximum 1,7 metri în lungime. Atacă doar dimineaţa devreme sau seara şi norocul oamenilor este că nu are agresivitatea Kraitului. Cu o simplă muşcătură, acesta îşi ucide aproape instant victima iar veninul pe care îl poartă în colţi poate ucide până la 100 de oameni.