Ioana Filipescu Știri 26.12.2022 22:15

Top 4 cele mai mari cascade din lume. Galerie FOTO

Cascadele sunt cu adevărat o creație a naturii și oferă tuturor celor care le admirăun adevărat spectacol. Sunt cascade puternice și impunătoare, altele grațioase și line. Multe impresionează însă prin dimensiunile lor gigantice. Cascada Niagara este probobabil cea mai faimoasă din lume, însă multe altele o întrec atât la mărime, cât și ca frumusețe.

Cascadele sunt într-o continuă schimbare. Fie că vorbim despre căderi cu ape reci ca gheața și învolburate sau de mici izvoare ascunse în păduri, acestea sunt printre cele mai spectaculoase frumuseți naturale.

Iate șapte dintre cele mai mari cascade din lume:

1. Cascada Angel

Cascada Angel, sau Îngerul Venezuelei, este cea mai înaltă cascadă din lume, cu o cădere de 978 m. Locul extrem de izolat în care se află o transformă și într-una dintre cele mai misterioase.

Cascada a fost descoperită de către Ernesto Sánchez la Cruz, în 1910, însă numele i-a fost dat de la americanul Angel, care a descoperit-o în timpul căutărilor sale de aur, în 1933. Băștinașii îl considerau un loc sacru și doar cei inițați în tainele șamanismului o puteau privi.

Cascada Angel este de 18 ori mai mare decât Niagara și se află în parcul național Canaim, unul dintre cele mai frumoase din Venezuela.

Cascada Niagara este de 18 ori mai mică decât Cascada Angel
Cascada Niagara este de 18 ori mai mică decât Cascada Angel

2. Cascada Tugela

A doua cea mai mare cascadă din lume se află în munţii Drakensberg (Muntele Dragonului) din provincia KwaZulu-Natal, Republica Africa de Sud. Este, de fapt, un complex de cascade sezoniere, formate din cinci cascade distincte. Apa cade de la o înălțime de 948 de metri şi are o lărgime de doar 15 metri.

Mulți consideră cascada Tugela ca fiind cea mai mare din lume.

3. Cascadele Trei Surori

O altă cascadă impresiontă, aflată într-o regiune izolată din Peru este cascada Trei Surori, care se clasează pe locul trei al celor mai mari cascade din lume.

Apa cade de la înălțimea uluitoare de 914 metri, iar denumirea de Trei Surori provine de la faptul că această este formată din trei trepte distinctive, ce pe-alocuri întrerup firul apei.

Peisajul este unul spectaculos. Cascada este înconjurată de păduri tropicale, ceea ce duce la o vizibilitate redusă. Ea poate fi admirată doar din aer.

Citește și: Motivul pentru care Cascada Cailor, din Maramureș, are sute de mii de vizualizări pe Youtube

4. Cascada Olo’upena

Insula hawaiiană Molokai găzduiește o altă minune a naturii: cascada Olo’upena. Înconjurată de stânci, apa coboară nervos de la 900 de metri înălțime, oferind un spectacol nemaipomenit.

Nu există trasee pentru a ajunge la ea, însă se poate vizita pe calea aerului sau pe mare.

Și România se poate lăuda cu o cascada impresionantă. Nu este cea mai înaltă, dar a fost numită de mulți cea mai frumoasă din lume. Despre Bigăr este vorba. Citește ami mult AICI.