Ioana Filipescu Travel 20.12.2022 16:46

Motivul pentru care Cascada Cailor, din Maramureș, are sute de mii de vizualizări pe Youtube

Motivul pentru care Cascada Cailor, din Maramureș, are sute de mii de vizualizări pe Youtube

Cascada Cailor este una dintre cele mai apreciate zone din România. Este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Una dintre cele mai apreciate atracții turistice are mii de vizualizări pe Youtube. Locul în care este poziționată este vizitat de zeci de mii de turiști anual. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Iată de ce Cascada Cailor are sute de mii de vizualizări pe Youtube. Cu siguranță îți vei dori să ajungi într-un loc atât de deosebit.

Cascada Cailor din Maramureș are sute de mii de vizualizări pe Youtube

Imagine ape care ți-o oferă această cascadă este unică și de aceea este apreciată și vizitată în fiecare an. Apa se adună într-un circ glaciar și se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝. Acest lucru se întâmplă în mai multe trepte și astfel rezultă cea mai mare cascadă din România.

Cascadă Cailor este  considerată cea mai înalta cascadă din România (90m). Ea a devenit în ultima perioada foarte căutată de turiștii interesați de peisaje montane.  Zeci de video-uri cu mii de vizualizări postate de turiștii care au vizitat Cascadă Cailor se găsesc pe YouTube.

 Motivul pentru care Cascada Cailor, din Maramureș, are sute de mii de vizualizări pe Youtube
Motivul pentru care Cascada Cailor, din Maramureș, are sute de mii de vizualizări pe Youtube

Unde este situată Cascada Cailor din Maramureș

Ca și poțiție, Cascadă Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în nord-estul Munților Rodnei.  De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascadă Cailor în aproximativ 15 minute.  Puteți merge și pe jos dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei. Asta, în cazul în care vreți să faceți mișcare și să admirați peisajul din zonă.În cazul în care vreți să ajungeți într-o astfel de zonă, trebuie neapărat să vă echipați cu echipament montan. Să nu vă lipsească bocancii și pelerina de ploaie.

Ce spune legenda despre Cascada Cailor

Cascadă Cailor din Munții Rodnei dispune de propria ei legendă. Se spune că Muntele Piatră Rea a reprezentat dintotdeauna locul preferat al celor ce locuiesc în zona pentru a-și ține hergheliile de cai din primăvară până în toamna.

Întreaga zonă poartă acest nume. Muntele Cailor, Zănoaga Cailor, Podul Cailor și Izvorul Cailor. Locul te va ajută să iei o pauză și îți oferă momente unice de relaxare alături de cei dragi

Prinși în capcană, caii nu mai aveau nicio șansă, iar din lacrimile păstorilor s-a format cascadă. De atunci, localnicii au numit această cascadă că fiind a cailor. Legendă spune că aceste herghelii de cai erau des atacate de urși. Că să prindă caii, urșii incolteau bietele animale deasupra prăpastiei de laga ceea ce în zilele noastre se numește Cascadă Cailor.