Ionuț Nițulescu Travel 24.12.2022 06:22

Top 3 cele mai mari aeroporturi din Europa

Top 3 cele mai mari aeroporturi din Europa

Anual zeci de milioane de oameni din toate colțurile lumii călătoresc cu avionul, fie că sunt turiști, fie că aceștia călătoresc în interes de serviciu. Câteva sute de mii de avioane tranzitează aceste aeroporturi în fiecare an.

Aeroportul Heathrow din Londra

Aeroportul Heathrow din Londra este tranzitat anual de peste 80 de milioane de pasageri, fiind cel mai mare aeroport din Europa. Aeroportul, deschis în 1929, este cel mai aglomerat aeroport de pe continentul nostru. Aeroportul Heathrow este situat la 23 de kilometri de Londra și are o suprafață totală de 1,227 de hectare. În medie, 1.318 avioane decolează sau aterizează în fiecare zi. De asemenea, este pe locul 3 în topul celor mai aglomerate aeroporturi după Atlanta și Beijing. Acesta face legătura cu peste 180 de orașe din 85 de țări, New York, Dubai și Dublin fiind destinațiile cele mai solicitate.

Citește și: Top 3 cele mai mari avioane din lume 

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Chales de Gaulle din Parsi este cel mai mare aeroport din Franța și printre cele mai mari din Europa. Este situat la 25 de km de Paris și este numit după generalul și, ulterior, fostul președinte francez, Chales de Gaulle (1890-1970). Aeroportul și-a deschis pentru prima oară porțile în 1974.  Terminalul contribuie în fiecare zi la mișcarea a peste 150.000 de oameni și anual este tranzitat de 63.3 milioane de oameni. Charles de Gaulle a fost primul aeroport din Europa. Are o suprafață de 3.288 de hectare și trei terminale pentru pasageri, iar inițial s-a numit Aeroportul din Paris Nord.

Aeroportul Frankfurt 

Aeroportul Frankfurt este cel mai mare din Germania și a fost deschis în 1936. Aeroportul se află la 12 kilometri de centrul orașului Frankfurt și este considerat unul dintre cele mai importante centre de tranzit din întreaga lume. Este extrem de apreciat de pasageri datorită deplasării ușoare dintre terminaluri, chiar dacă are dimensiuni impresionante, dar și pentru numărul mare de magazine și restaurante. Aici se operează zilnic peste 1000 de zbororuri către peste 275 de destinații.  Peste 50 de milioane de oameni tranzitează anual acest aeroport, fiind al treilea din acest punct de vedere după Heathrow din Anglia și Charles de Gaulle din Franța.