Raluca Ogaru Utile 20.12.2022 18:41

Taxă Pod Fetești: cum o plătești, la ce număr trebuie să dai mesaj, până când o poți plăti

În plus, află unde trebuie să plătești această taxă. Se poate și online și offline. Atât la benzinăriile de pe traseul București - Fetești și Constanța - Fetești, cât și la restul stațiilor din România.
Taxă Pod Fetești: cum o plătești, la ce număr trebuie să dai mesaj, până când o poți plăti

În cazul în care vara aceasta vreți să faceți un drum la mare, trebuie neapărat să plătiți taxa de pod de la Feteși. Puteți face acest lucru direct la punctul de trecere sau prin sms, în cazul în care vreți să evitați aglomerația. Această taxă este obligatorie și copiază modul în care este administrată infrastructura din alte state europene.

Taxă Pod Fetești, prin SMS

Taxa pentru trecerea Podului de la Fetești se poate plăti  și anul acesta la benzinăriile autorizate sau prin SMS. pentru cea de-a doua variantă, poți da mesaj la numărul 7577.  În textul mesajului scrieți numărul de înmatriculare, legat fără spații sau cratime (linii) urmat de un spațiu și numărul categoriei tarifare a autovehiculului. Categoria autovehiculului este evidențiată prin numere, astfel: 1 este pentru autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone și cel mult 8 locuri, iar restul categoriilor, după tabelul de mai jos.

Tabel cu categoriile pentru taxa de pod la Fetești
Tabel cu categoriile pentru taxa de pod la Fetești

Ce se scrie exact în SMS-ul pe care îl trimiți pentru plata taxei de pod la Fetești

Trimiți ”B12ABC 1” la numărul 7577 pentru a achita taxa de autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone. Banii pentru taxă nu vor fi retrași imediat din contul tău. Vei primi un mesaj de confirmare la care va trebui să răspunzi cu textul DA. Abia apoi banii vor ajunge în contul companiei pentru autostrăzi.

O altă modalitate de taxare este să achiți la benzinărie. Plata se va face în avans sau chiar în ziua următoare trecerii, până la 23.59.

Câți bani costă taxa de trecere la podul Fetești

Taxa de pod nu este standard ci este diferită în funcție de capacitatea totală a mașinii pe care o conduci. Pentru a afla masa mașinii cu care treci podul, trebuie să te uiți în talonul mașinii. Masele automobilelor sunt destul de ușor de diferențiat, totuși, atât după cum este construită mașina cât și ca număr de locuri pentru pasageri.

Iată care sunt tarifele pentru trecerea podului Fetești, inclusiv în acest an, conform CNAIR:

Categoria 1 – este valabilă pentru mașini cu masa totală mai mică sau egală cu 3,5 tone:

 • o singură trecere: 13 lei
 • două treceri: 26 lei
 • 20 de treceri: 208 lei

Categoria 2 – se aplică mașinilor cu masa totală între 3,5 și 12 tone. Aici avem o restricție și la numărul de locuri: între 9 și 23 de pasageri.

 •  o singură trecere: 47 lei
 •  două treceri: 94 lei
 •  20 de treceri: 818 lei

Categoria 3 – mașini cu masa peste 12 tone, cu maximum trei axe și cu peste 23 de locuri:

 •  o singură trecere: 64 lei
 •  două treceri: 128 lei
 • 20 de treceri: 1.114 lei

Categoria 4 – mașini cu masa mai mare sau egală cu 12 tone, cu minimum patru axe (TIR-urile):

 • o singură trecere: 91 lei
 • două treceri: 182 lei
 • 20 de treceri: 1.584