Gabriela Dinu Știri 21.06.2022 11:12

Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Matematică. BAC 2022

Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Matematică. BAC 2022

Examenul de Bacalaureat a debutat luni, cu proba obligatorie la Limba şi literatura română. Astăzi, 21 iunie 2022, BAC-ul continuă prin proba de la Matematică sau Istorie.

Imediat ce edu.ro va publica subiectele, acestea vor fi disponibile şi pe Ştiri Directe. Peste 126.000 de elevi care au absolvit clasa a 12-a s-au înscris pentru examenul maturităţii şi cu toţii speră că vor reuşi să îl promoveze.

Ce s-a dat la BAC, la Matematică, în 2022?

Subiectele la profilul Real

După ce s-au dat competenţele lingvistice, digitale, precum şi cele într-o limbă de circulaţie internaţională, adică engleză sau franceză, elevii au intrat în focurile examenelor scrise. Au scăpat şi de partea de gramatică, cea care le punea mari probleme în trecut, şi la Limba şi literatura română au avut ieri parte de un examen relativ uşor, după cum spun specialiştii:

Subiectele la profilul matematică-informatică

Subiectele la profilul tehnologic

„La primul subiect, cele cinci întrebări nu cred că au ridicat probleme – poate doar caracterizarea Doamnei Elena, dar nu pentru că textul ar fi fost greu ci pentru că uneori elevii nu ştiu să facă diferenţa între trăsături morale, stări, sentimente şi chiar statut social. Inevitabil, vor apărea şi răspunsuri precum: tristeţea sau chiar sărăcia, care nu sunt trăsături morale.

Subiecte diferite la Matematică pentru M1 şi M2

Elevii ar fi putut identifica trăsături precum modestia, generozitatea sau înţelepciunea Doamnei Elena. Ar mai putea pierde câte un punct, două la fiecare răspuns dacă, în loc să formuleze răspunsul, elevii se rezumă la a da citate din text”, a spus Genoveva Cerchez, o profesoară de Limba şi literatura română, de la Colegiul „Mihail Cantacuzino”, din Sinaia, pentru cei de la edupedu.ro.

Aşa cum la Limba şi literatura română au existat două tipuri de subiecte, adică pentru cei care au terminat un liceu de profil uman au fost subiecte diferite faţă de cei care au finalizat 12 clase la un program de profil real.

La Matematică, lucrurile sunt sintetizate altfel, adică cei care au terminat profilul de Matematică Informatică, vor da subiecte de tip M1, iar cei care au făcut oricare dintre celelalte profile, vor fi clasaţi la M2.