Ionuț Nițulescu Știri 22.12.2022 21:46

Starea de alertă a fost prelungită! Reguli de Crăciun și Revelion

Starea de alertă a fost prelungită! Reguli de Crăciun și Revelion

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. Măsura se aplică din 14 decembrie și vor rămâne în vigoare aceleași restricții ca și până acum. Raed Arafat a declarat că există totuși o regulă în plus.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunțat prelungirea stării de alertă. Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă care sunt regulile pe care românii trebuie să le respecte în perioada sărbătorilor de iarnă.

Reguli noi la munte

Rămân în vigoare toate măsurile luate în baza deciziei anterioare a CNSU, cu excepția închiderii piețelor, și se adaugă o nouă regulă ce vizează operatorii de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi.

„Organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor. Dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona la fel mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Starea de alertă a fost prelungită! Reguli de Crăciun și Revelion

Totodată, Raed Arafat a făcut un apel către români rugându-i să limiteze deplasările în această perioadă, să evite mersul la colindat și petrecerile de Revelion.

„Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile”, a declarat acesta.

Cum vom petrece sărbătorile în starea de alertă

A mai rămas puțin până la sărbătorile de iarnă și toți românii se întreabă cum vom petrece Crăciunul și Revelionul anul acesta. Raed Arafat a vorbit și despre acest aspect, punctând faptul că petrecerile cu sute de oameni sunt interzise.

Citește și: ANM a anunţat cum va fi vremea de Crăciun la munte. Ce temperaturi vor fi în Bucureşti şi marile oraşe

Nici pe stradă nu putem ieși în noaptea de Revelion. Cel mult românii pot ieși din case în apropierea locuinței.

Rămâne în vigoare carantina pe timp de noapte. Totodată, vor putea fi carantinate în continuare localitățile cu un număr mare de infectări. Portul măștii, igiena, distanțarea fizică și telemunca sunt măsurile ce trebuie respectate pentru a evita infectarea cu COVID.