>
Sfântul Andrei este una dintre cele mai aşteptate sărbători din timpul anului, mai ales pentru faptul că angajaţii de la stat primesc libere, legate cu 1 decembrie, transformându-se într-o mini-vacanţă.
Sărbătoarea ortodoxă este în fiecare an pe data de 30 noiembrie, iar Sfântul Andrei este considerat patronul spiritual al ţării noastre.
De aceea, de curând, ziua de 30 noiembrie este sărbătoare legală şi o parte din angajaţii de la noi din ţară au liber în această zi.
La noi în ţară o mulţime de oameni îşi sărbătoresc ziua de nume în această zi, după cum spune şi statistica. 368.523 bărbaţi şi 349.079 femei poartă numele Sfântului Andrei, fiind botezaţi ca Anda, Andrei, Andruţa, Andruşa, Andras, Andreas, Endre etc.
Octrotitorul tuturor românilor, Sfântul Andrei, denotă curaj, bărbăţie, suflet puternic, iar în mitologia greacă „andros” reprezenta dovada clară a masculinităţii şi a puterii.
De Sfântul Andrei este prilejul de a le trimite mesaje şi urări apropiaţilor care îşi sărbătoresc onomastica. În continuare, v vom prezenta câteva moduri în care veţi putea pune un zâmbet pe chipul celor cărora trebuie să le zici „La mulţi ani” pe data de 31 noiembrie:
Citeşte şi:
Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei. Tradiția rezistă de sute de ani în România
De ce pun românii usturoi la geamuri de Sfântul Andrei