Gabriela Dinu Știri 17.11.2022 17:06

Sfântul Andrei 2022. Pe ce dată este această sărbătoare

Sfântul Andrei 2022. Pe ce dată este această sărbătoare

Sfântul Andrei este una dintre cele mai aşteptate sărbători din timpul anului, mai ales pentru faptul că angajaţii de la stat primesc libere, legate cu 1 decembrie, transformându-se într-o mini-vacanţă.

Sărbătoarea ortodoxă este în fiecare an pe data de 30 noiembrie, iar Sfântul Andrei este considerat patronul spiritual al ţării noastre.

Când este sărbătorit Sfântul Andrei în România?

De aceea, de curând, ziua de 30 noiembrie este sărbătoare legală şi o parte din angajaţii de la noi din ţară au liber în această zi.

La noi în ţară o mulţime de oameni îşi sărbătoresc ziua de nume în această zi, după cum spune şi statistica. 368.523 bărbaţi şi 349.079 femei poartă numele Sfântului Andrei, fiind botezaţi ca Anda, Andrei, Andruţa, Andruşa, Andras, Andreas, Endre etc.

Octrotitorul tuturor românilor, Sfântul Andrei, denotă curaj, bărbăţie, suflet puternic, iar în mitologia greacă „andros” reprezenta dovada clară a masculinităţii şi a puterii.

Mesaje şi urări de Sfântul Andrei

De Sfântul Andrei este prilejul de a le trimite mesaje şi urări apropiaţilor care îşi  sărbătoresc onomastica. În continuare, v vom prezenta câteva moduri în care veţi putea pune un zâmbet pe chipul celor cărora trebuie să le zici „La mulţi ani” pe data de 31 noiembrie:

  • Cineva acolo sus te iubește, dar cineva aici jos tine la tine si mai mult! La mulți ani si te iubesc!
  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multa sănătate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si însorite!
  • Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!

Citeşte şi:

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei. Tradiția rezistă de sute de ani în România
De ce pun românii usturoi la geamuri de Sfântul Andrei

  • Pentru că astăzi este o zi specială pentru ține, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
  • Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce va doriți lângă cei dragi.
  • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Andrei
  • La mulți ani și fie că Sfântul Andrei să te călăuzească mereu!