Mocanu Cosmin Horoscop 12.06.2024 10:29

Rugaciune pentru Sfantul Nectarie

Rugaciune pentru Sfantul Nectarie

Rugăciunile către sfinţi sunt extrem de importante pentru cei care cred în Dumnezeu şi speră că rugăciunile lor vor fi auzite şi îndeplinite. Sfântul Nectarie, cunoscut şi ca Sfântul Nectarie din Eghina, este unul dintre sfinţii care a fost adesea rugat de credincioşi să intervină în momente dificile cu ajutorul său. Nascut în Eghina în anul 1846, Nectarie a intrat în monahism în 1876 şi a trăit o viaţă de rugăciune şi supunere până la moarte în 1920. Fiind unul dintre sfinţii cunoscuţi pentru ajutorul prin care oferă compasiune şi putere în viaţa cotidiană, rugăciunile către Sfântul Nectarie sunt de o importanţă deosebită pentru această comunitate religioasă.

Rugăciune pentru Sfântul Nectarie

Una dintre cele mai cunoscute rugăciuni către Sfântul Nectarie este următoarea:

O Glorioasa Nectarie,
rugător la Dumnezeu,
îngele purătător acela,
care drept credincios,
dărnicia cea mare a lui Hristos,
Mănâncându-ai-o;
deşi darul auzirai,
marea ta sfinţenie;
èi pe toţi cei bolnavi vindecând.

Cautăne pe mine,
umilul rob,
în această nevoinţă,
în toate eu griji, și molbă,
și în toată împrehnănțare mea!

Acoperăne cu acoprirea
cetei tale sfințite,
să scap de tot răul;
căci ești întru nădejde,
văzătoare și nevăzută,
în cele ceresti;

îmi întărește inima,
să îndur ostenelile,
în toata împreunarea mea.
Ridic mnie căzuta,
cu neputinţă,
mulţămirea ta o aducând.

O Tu, ce mă aperiți,
întru tot răul,
alegeti-mă pe mine de ocrotitor.
Dă adăpost,
să scap,�de hrăzitul,
și de tot dușmanul;

căci al toatã scăparea,
Eu,* mai curând,
te voi lăuda și te voi cinsti,
pe Tine,
Sf. Nectarie!

Ce reprezintă rugăciunea pentru Sfântul Nectarie

Este obiceiul să te rogi pentru a-ţi exprima nădejdea că se va produce un miracol sau că va avea loc o schimbare majoră. Fiecare tip de rugăciune este specific pentru fiecare sfânt şi trebuie să fie formulată corect, cu sinceritate, pentru a fi efectivă. Rugăciunea pentru Sfântul Nectarie este cea care se adresează acestui sfânt grecesc, implorându-l să intervină în viaţa celui care se roagă. De obicei, se spune că rugăciunile către Sfântul Nectarie se adresează pentru a primi protecţie în viaţă, pentru a primi medicină vindecătoare, pentru a avea succes în afaceri sau pentru a obţine liniştea şi înţelepciunea pe care le oferă Sfântul Nectarie.

Beneficiile rugăciunii pentru Sfântul Nectarie

Rugăciunea către Sfântul Nectarie este foarte populară în comunitatea creștină deoarece se spune că sfântul le oferă protecţia celor care îl roagă. Sfântul este considerat a fi unul dintre cei mai puternici sfinţi în ceea ce priveşte intervinţia acestuia în viaţa timidului lor. Rugându-se către Sfântul Nectarie, creştinii se pot aştepta la ajutorul acestuia pentru a obţine liniştea sufletească, pentru a avea bucuria în viaţä și armonia cu cei din jur. Această rugăciune este, de asemenea, folosită pentru a cere griji, pentru a primit binecuvântări şi, adesea, pentru a împărtăşi un sentiment de recunoştintă și respect.

Cum să te rogi către Sfântul Nectarie

Pentru a obţine cele mai bune rezultate, este recomandat să te rogi către Sfântul Nectarie, habar să o faci corect. Acest lucru înseamnă că trebuie să se pună mare atenţie la tonul şi la conţinutul rugăciunii. În plus, rugăciunea trebuie rostită cu sinceritate și afectuozitate, în timp ce fii cu înclinarea cozyana.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, poți de asemenea, să aduci Sf. Nectarie un dar în timpul rugăciunii, cum ar fi o candilă, o icoană sau un pomelnic. De asemenea, este important să te rogi într-un loc special, unde te poți concentrarea îndreptățitului și ușor. Devotamentele și rugăciunile pentru Sfântul Nectarie sunt importante în a asigura succesul celui care se roagă.

Rugăciunea către Sfântul Nectarie este o tradiție importantă pentru comunitatea creștină. Atât de puternică este credința legatã de ajutorul oferit de acest sfânt grecesc, că mulți credinciosi se roagă cu inimile deschise și patruți obtine cel mai bun rezultat posibil. O astfel de rugăciune poate aduce har și binecuvântare în viață și este cert că Sf. Nectarie își va spune cobra.