Ionuț Nițulescu Actualitate 07.04.2021 13:07

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să-și facă cumpărăturile în timpul serviciului: „Cumperi și te întorci”

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să-și facă cumpărăturile în timpul serviciului:

Închiderea magazinelor la ora 18.00 a revoltat mulți români. Oamenii susțin că nu au timp să-și facă cumpărăturile. Raed Arafat susține că există o soluție foarte simplă pentru această problemă.

Invitat la Antena 3, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a vorbit despre măsurile impuse de Guvern, care au scos mii de oameni pe străzi. Raed Arafat susține că închiderea magazinelor la ora 18.00 nu ar trebui să fie o problemă atât de mare.

Românii se plâng că nu au timp pentru cumpărături. Soluția lui Raed Arafat

Acesta este de părere că românii ar trebui să plece în pauza de la serviciu să-și facă cumpărăturile.

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3.

Acesta a oferit exemplul Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI pe care îl conduce, precizând că oamenii lucrează defalcat, iar asta le permite angajaților să-și facă cumpărăturile pe timpul zilei.

Acesta a mai spus că el nu merge la supermarket în această perioadă și preferă să-și facă cumpărăturile online.

Citește și: Un medic ATI desființează declarațiile Oliviei Steer: „Aceste derapaje duc la îmbolnăvirea oamenilor”

Restricții în funcție de rata de incidență

Restricțiile impuse treptat, după rata de incidență, îi bulversează pe români. În zonele unde rata depășește 4, magazinele se închid la ora 18.000, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă incidența trece de 7.5, atunci această măsură se aplică pe tot parcursul săptămânii. În cazurile mai fericite, atunci când incidența este sub 3 la mia de locuitori, operatorii economici își închid activitatea la ora 20.00.

Și premierul Florin Cîțu a vorbit despre această măsură controversată, precizând că lucrurile vor rămâne așa pentru că restricțiile dau roade.

„Am discuţii permanente cu reţelele de magazine, am discutat şi înainte de a lua această decizie, nu a fost discutată ora, mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti. Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior. Am avut o discuţie permanentă cu retailerii, ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă. În acest moment lucrurile rămân așa cum sunt pentru că dau rezultate”, a afirmat premierul.