Gabriela Dinu Știri 28.01.2023 15:31

Programare Paşapoarte Craiova. Cum te programezi

Programare Paşapoarte Craiova. Cum te programezi

Cei care locuiesc în Craiova şi au nevoie de un paşaport vor afla din rândurile următoare ce au de făcut înainte de a merge să îşi realizeze documentul.

Direcţia Generală de Paşapoarte oferă ocazia de a te programa online înainte de a merge la ghişeu şi poţi face asta pe site-ul epasapoarte.ro, acolo unde va trebui să treceţi câteva informaţii de identificare.

Cum să te programezi pentru a obţine un paşaport în Craiova?

În primul rând, va trebui să vă treceţi numele şi prenumele complet, numărul de telefon, după care să citiţi politica de protecţie a datelor prin care să vă daţi consimţământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Introduceţi adresa de e-mail, precum şi tipul de paşaport dorit. Va trebui să vă alegeţi locaţia din Craiova unde vreţi să mergeţi şi numărul de persoane pentru care faceţi programarea. Nu mai rămâne de făcut decât să selectaţi data şi ora când aveţi nevoie, se va verifica disponibilitatea şi veţi fi înştiinţat când v-a fost făcută programarea.

La Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Dolj va trebui să vă prezentaţi cu cartea de identitate în original, de luni şi până vineri, între orele 8:30 şi 16:30. Acesta este programul pentru serviciul de primire a documentelor. Pentru eliberarea paşapoartelor va trebui să vă prezentaţi la un alt ghişeu, care funcţionează după acest program.

De ce acte ai nevoie atunci când mergi să îţi faci paşaportul la Craiova

Trebuie să reţineţi faptul că vă puteţi programa doar ca titluar şi alte persoane doar dacă le sunteţi tutorele legal, iar ei sunt minori.

Pentru realizarea unui paşaport, va trebui deci să vă prezentaţi la data şi ora programată, în locaţia selectată de dumneavoastră, şi să aveţi cartea de identitate ori cea provizorie sau, dacă este cazul, buletinul de identitate. Acest document de identificare trebuie să fie în termenul său de valabilitate şi trebuie să vă prezentaţi cu el în original. Totodată, documentul de identificare trebuie să fie însoţit de certificatul de naştere, tot în original.

Dacă aţi avut în trecut un paşaport va trebui să vă prezentaţi cu acesta şi să faceţi dovada achitării contravalorii paşaportului în original sau dovada tranzacţiei efectuate online, transpusă pe hârtie. Aceasta mai trebuie să conţină şi numărul tranzacţiei, datele persoanei pe numele căreia se va elibera paşaportul, nume, prenume şi cod numeric personal, precum şi suma achitată aferentă tipului de paşaport de care aveţi nevoie.