Gabriela Dinu Știri 29.08.2021 17:54

Program și acces la Muzeul Țăranului Român. Cât costă biletul și care este orarul de funcționare

Program și acces la Muzeul Țăranului Român. Cât costă biletul și care este orarul de funcționare

Muzeul Ţăranului Român este unul dintre cele mai mari şi diverse muzee de tradiţie din Europa.

Locaţia este pe Şoseaua Kiseleff, nr 3, aproape de Piaţa Victoriei şi clădirea care găzduieşte uriaşul muzeu a fost construită între anii 1912 – 1941. Schiţa respectată în construcţie îi apariţine lui Nicolae Ghica Budeşti.

Cât costă biletul de acces la Muzeul Ţăranului Român?

După construcţie, în 1953, în această clădire era Muzeul Lenin Stalin, după care a devenit Muzeul Partidului şi de pe data de 5 februarie 1990 a fost instalat Muzeul. În 1906 îşi primea numele de astăzi, adică Muzeul Ţăranului Român.

Acesta este continuatorul Muzeului de Entografie, Artă Naţională, Decorativă şi Artă Industrială. Ani la rând a găzduit colecţii impresionante şi cea mai specială dintre toate a fost cea de peste 100.000 de obiecte.

Muzeul Ţăranului Român are o expoziţie permanantă şi alte spaţii de expoziţie, precum sunt Clubul Ţăranului, Cinema Muzeul Țăranului (Studioul Horia Bernea și Grădina Cinema) şi alte târguri organizate în curte.

Care este programul de vizitare la Muzeul Ţăranului Român?

Programul de vizitare al Muzeului Ţăranului Român este de marţi şi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00, iar lunea este închis. Ultima persoană care poate intra în muzeu are acces la cel târziu ora 17:00. Un bilet de intrare variază de la suma de 12 lei pentru adulţi, 6 lei pentru pensionari, precum şi elevi sau studenţi care au reducere considerabilă şi achită taxa de intrare în valoare de 3 lei.

Totodată, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor au o reducere de 75%. Există şi posibilitatea de a-ţi angaja un ghid de grup. Pentru grupuri de până la 10 vizitatori, preţul este de 100 de lei pe grup, în timp ce dacă depăşesc 10 vizitatori, preţul integral este de 150 de lei.

Pentru a face fotografii, trebuie să achiţi o taxă. Pentru muzeu, taxa achitată de un fotograf profesionist este de 250 de lei pe oră, iar dacă imaginile sunt realizate în galeria de artă sau curte, preţul este de 150 de lei de vizitator pentru doar o oră.

Conform site-ului oficial al Muzeului Ţăranului Român, există o serie de vizitatori care au parte de diverse gratuităţi:

  • pentru delegații oficiale, precum și pentru alte delegații cu caracter cultural, în limita programului de funcționare al muzeelor respective;
  • pentru angajații rețelei muzeale, ai Ministerului Culturii și ai serviciilor deconcentrate ale Ministerului Culturii, precum și pentru membrii ICOM și ICOMOS;
  • pentru copiii preșcolari;
  • pentru copiii în vârstă de până la 18 ani, care au nevoi speciale sau cu handicap și pentru cei cărora li se aplică măsuri sociale de protecție;
  • pentru copiii în vârstă de până la 18 ani, pe perioada vacanțelor;
  • pentru elevii și studenții etnici români din afara granițelor țării, bursieri ai statului român;

 

  • pentru posesorii de carduri Euro 26, cu vârsta de până la 30 de ani, accesul este gratuit pentru: fiecare zi de 26 din fiecare lună, atunci când aceasta nu cade într-o zi când expoziția este închisă pentru public; în ziua lucrătoare imediat următoare a lunii, dacă 26 cade într-o zi când instituția este închisă pentru public;
  • pentru persoane adulte cu handicap grav sau accentuat, elevi de la școlile speciale, însoțitori copii cu handicap cu vârsta până la 18 ani sau însoțitori adulți cu handicap grav sau accentuat;
  • pentru alte categorii stabilite de ordonatorul principal de credite.