>
Muzeul Ţăranului Român este unul dintre cele mai mari şi diverse muzee de tradiţie din Europa.
Locaţia este pe Şoseaua Kiseleff, nr 3, aproape de Piaţa Victoriei şi clădirea care găzduieşte uriaşul muzeu a fost construită între anii 1912 – 1941. Schiţa respectată în construcţie îi apariţine lui Nicolae Ghica Budeşti.
După construcţie, în 1953, în această clădire era Muzeul Lenin Stalin, după care a devenit Muzeul Partidului şi de pe data de 5 februarie 1990 a fost instalat Muzeul. În 1906 îşi primea numele de astăzi, adică Muzeul Ţăranului Român.
Acesta este continuatorul Muzeului de Entografie, Artă Naţională, Decorativă şi Artă Industrială. Ani la rând a găzduit colecţii impresionante şi cea mai specială dintre toate a fost cea de peste 100.000 de obiecte.
Muzeul Ţăranului Român are o expoziţie permanantă şi alte spaţii de expoziţie, precum sunt Clubul Ţăranului, Cinema Muzeul Țăranului (Studioul Horia Bernea și Grădina Cinema) şi alte târguri organizate în curte.
Programul de vizitare al Muzeului Ţăranului Român este de marţi şi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00, iar lunea este închis. Ultima persoană care poate intra în muzeu are acces la cel târziu ora 17:00. Un bilet de intrare variază de la suma de 12 lei pentru adulţi, 6 lei pentru pensionari, precum şi elevi sau studenţi care au reducere considerabilă şi achită taxa de intrare în valoare de 3 lei.
Totodată, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor au o reducere de 75%. Există şi posibilitatea de a-ţi angaja un ghid de grup. Pentru grupuri de până la 10 vizitatori, preţul este de 100 de lei pe grup, în timp ce dacă depăşesc 10 vizitatori, preţul integral este de 150 de lei.
Pentru a face fotografii, trebuie să achiţi o taxă. Pentru muzeu, taxa achitată de un fotograf profesionist este de 250 de lei pe oră, iar dacă imaginile sunt realizate în galeria de artă sau curte, preţul este de 150 de lei de vizitator pentru doar o oră.
Conform site-ului oficial al Muzeului Ţăranului Român, există o serie de vizitatori care au parte de diverse gratuităţi: