Ionuț Nițulescu Actualitate 27.05.2021 14:21

Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 august

Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 august

Românii vor avea parte de noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, chiar dacă nu s-a atins pragul de vaccinare de 5 milioane, iar asta nu este tot. Premierul Florin Cîțu este optimist că până în data de 1 august 2021, cel puțin 50% din populație va fi vaccinată anti-COVID-19, ceea ce va însemna o întoarcere la normalitate.

Prim-ministrul României a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, acolo unde a vorbit despre situația României, dar și despre lucruri mai puțin știute din viața lui.

Mai multe măsuri de relaxare de la 1 august

Florin Cîțu a dezvăluit că în prezent, rata de vaccinare în Capitală a ajuns la 42%, urmat de Cluj.

„Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% (rata de vaccinare) și la Cluj e 39%”, a declarat premierul.

Premierul este încrezător că românii se vor vaccina într-un număr mare și de acum înainte, pentru ca de la 1 august autoritățile să decidă noi măsuri de relaxare.

„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50 – 60% din populație vaccinată”, a declarat Florin Cîțu.

Citește și: Ce se întâmplă cu nunțile în 2021? Florin Cîțu vine cu vești bune!

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurile de relaxare depind de vaccinare, anunţând că există anumite praguri: 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

România după pandemie

Florin Cîțu mai crede că vor urma zile bune pentru români, după ce va trece pandemia. El este de părere că România va avea parte de cea mai mare creștere economică din ultimul secol.

„Cred că urmează pentru România cea mai buna perioadă de creștere economică din ultima sută de ani, pe care o vor vedea toți românii. Sunt reforme care eliberează resurse, nu le blochează în economie. Reforme care vor permite investitorilor să vină în România”, a spus Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

El a adus în discuție un studiu care arată că după o criză, precum cea provocată de pandemia de COVID, urmează un boom economic și consideră că asta se va întâmpla și acum.

„Boomul trebuie să știi să-l gestionezi, pentru că resursele se vor duce peste tot. Ce cred că trebuie să facă statul e să creeze acest ecosistem care implică școală, curățenie pe stradă, siguranță, în care oamenii să fie confortabili și să-și vadă de jobul lor, să fie siguri că dacă copilul lor merge la școală este în siguranță acolo și de la școală până acasă. Că dacă merg la spital pot fi siguri. Acest ecosistem trebuie creat. De aceea am spus că în această guvernare vom construi spitale”, a adăugat el.