Ionuț Nițulescu Actualitate 08.04.2021 13:23

Ce se întâmplă cu nunțile în 2021? Florin Cîțu vine cu vești bune!

Ce se întâmplă cu nunțile în 2021? Florin Cîțu vine cu vești bune!

Vești importante pentru români! Ce se întâmplă cu nunțile și petrecerile în 2021. Premierul Florin Cîțu vine cu noutăți pentru tinerii care vor să își unească destinele în acest an. 

Peste 70% dintre cuplurile care au vrut să se căsătorească în anul 2020 au amânat nunțile, iar ceilalți au preferat să facă ceremonii restrânse, fără petreceri. Iată ce se va întâmpla în acest an.

Cum ar putea avea loc nunțile în 2021

Mulți tineri care aveau plănuită nunta pentru 2020 au decis să o amâne, însă și anul 2021 este privit cu scepticism.  Asociația Furnizorilor din Industria Nunților (AFIN) a propus Guvernului testarea tuturor invitaților înainte de a intra în restaurante. Totodată, vaccinul ar putea ușura situația.

„Dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”, a mai spus Alin Caraman, președintele AFIN.

Acesta a mai explicat că rămâne valabilă distanța de 2 metri între mese, astfel încât ringurile de dans să fie mult mai largi. Totodată, cel mai probabil nu vor exista nunți cu un număr mare de invitați.

„Avem în jur de 100 de nunți, spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanță o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese, ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie, dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%”, a mai spus acesta.

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să-și facă cumpărăturile în timpul serviciului: „Cumperi și te întorci”

Câți invitați pot participa la nuntă?

Totodată, aceștia susțin că numărul de invitați ar trebui stabilit în funcție de locul unde se va desfășura evenimentul.

Totuși, premierul Florin Cîțu a dat vești ceva mai optimiste. Acesta a dezvăluit că reluarea evenimentelor de familie, precum nunțile și botezurile, ar putea avea loc după data de 1 iunie.

„Am anunțat că după 1 iunie vorbim de revenirea la normalitate, este un prim pas. Cum ne gândim la soluții pentru HoReCa și restul economiei, ne gândim și la aceste evenimente. Așteptăm soluții, sunt de acord să discutăm cu toată lumea. Avem două luni să ne pregătim, vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie”, a declarat premierul.