Gabriela Dinu Știri 09.06.2021 14:07

Păreri anvelope Hankook. Cât de bune sunt și ce specificații au în comparație cu alte mărci de cauciucuri

Păreri anvelope Hankook. Cât de bune sunt și ce specificații au în comparație cu alte mărci de cauciucuri

Unele dintre cele mai folosite anvelope sunt cele de tip Hankook şi toţi cei care încă nu ştiu cât de bune sunt, de fapt, caută păreri şi informaţii despre cum sunt faţă de alte mărci.

Chosun Tires este prima companie din Coreea care a început să producă anvelope încă din anul 1941. Aceasta și-a schimbat denumirea mărcii în anul 1953, atunci când au devenit Hankook.

Cât de bune sunt, de fapt, anvelopele Hankook?

Încă de la înființare, coreenii de la Hankook au avut probleme cu producția anvelopelor deoarece materia primă se producea foarte greu în acea perioadă. Chiar dacă momentul lansării companiei s-a suprapus și cu izbucnirea primului război mondial, nu i-a făcut pe fondatori să renunțe, ba chiar au reușit să producă anvelope care peste ani au ajuns în top 10 producători premium datorită tehnologiei avansate pe care au folosit-o.

Anvelopele produse de Hankook au o rezistența optimizată la rulare. Contactul cu suprafața carosabilă este echilibrat si optimal. Acest lucru le face astfel să aibă un comportament bun pe timp de ploaie și chiar o manevrabilitate excelentă.

Făcând o comparație cu alte mărci de top și pe același segment, anvelopele produse de Hankook stau foarte bine la specificații precum nivelul de zgomot, aderența pe suprafață umedă sau clasa eficienței consumului de combustibil, lucru care încă odată le confirmă statutul de marcă premium și locul 7 din top 10 mărci.

Datorită calităților superioare a anvelopelor, Hankook are parteneriate cu producători auto de top precum BMW, AUDI sau chiar PORSCHE pentru dotarea din fabrică a autovehiculelor. Aşa se întâmplă că atunci când îţi achiziţionezi o maşină nouă de la noi din ţară vei avea, cel mai probabil, şi anvelope de tip Hankook pe ea.

În Romania, prețul anvelopelor produse de Hankook este acceptabil chiar și pentru cei care au un buget redus pentru achiziția de anvelope noi. Prețurile variază în funcție de tip, profil și dimensiune.