>
Galați, cunoscut cândva sub denumirea de Orașul Teilor, supranumit orașul Dunării albastre, este un oraș în care turiștii pot descoperi bijuteriile sale arhitecturale, bisericile monument istoric, muzee, parcuri și grădini, dar și atracții naturale.
Unele dintre cele mai impresionante obiective turistice pe care le poți vedea în Galați sunt:
Faleza Dunării din Galați este principala atracție a orașului. Are o lungime de patru kilometri – faleza superioară și faleza inferioară – și este considerată cea mai lungă din Europa, situată pe cursul Dunării.
Experiența turiștilor care se plimbă pe faleză este îmbogățită de sculpturi metalice realizate în anii 70.
Faleza este și terenul de sport al iubitorilor de mișcare, dar și pentru amatorii de fotografii.
Este accesibilă pe întreaga perioadă a anului, iar ocazional sunt organizate diferite evenimente, de la concerte până la întreceri sportive.
Cea mai veche construcție din Galați se găsește în apropierea Falezei Dunării și este Biserica fortificată Maica Precista.
Biserica a fost construită într-o concepție originală, fiind terminată în 1647. Turnul clopotniță și podul întărit au făcut din biserică un loc de refugiu și apărare.
A fost restaurată după Cel de-al Doilea Război Mondial și constituie un veritabil monument de arhitectură și artă. Biserica Precista este astăzi unul dintre principalele puncte de atracție turistică din Galați.
Casa Memorială a Voievodului Alexandru Ioan Cuza poate fi vizitată în orașul de reședință al județului Galați.
Casa a fost inaugurată ca muzeu în 1939, după ce mai mulți gălățeni s-au constituit în Asociația „Casa Cuza Vodă” și au reușit, din donații, să cumpere fosta casă părintească a lui Alexandru Ioan Cuza.
Casa memorială Cuza Vodă poate fi vizitată contra unei sume modice.
Grădina Zoologică Gârboavele face parte din Complexul Muzeal Științele Naturii și este amplasată la aproximativ 17 kilometri de Galați, în pădurea din comuna Tulucești.
Grădina Zoologică a fost înființată în 1997 și ocupă aproape 15 hectare din întinderea pădurii, în care turiștii pot vedea lei, tigri, urși, lupi și maimuțe, dar și diferite specii de păsării.
Accesul se face în baza unei taxe de intrare, dar elevii și pensionarii beneficiază de reduceri.
Invazia turcească poate fi observată în Galați, aceasta luând forma unor ruine din clădiri construite în secolele XVIII și XIX. Tot ce a mai rămas astfel dintr-un han turcesc, care oferea cazare în acele timpuri, este poarta acestuia.
Lacul Vânători, aflat la extremitatea nordică a municipiului Galați, este o destinație iubită de amatorii de pescuit.
Lacul este îngrădit, pe o latură de o pădure de salcâmi, iar zona este amenajată pentru agrement și pescuit.