Ionuț Nițulescu Actualitate 28.05.2021 14:44

O tânără de 20 de ani a luat la bătaie un control, după ce a fost prinsă fără bilet în autobuz

O tânără de 20 de ani a luat la bătaie un control, după ce a fost prinsă fără bilet în autobuz

Imagini halucinante într-un autobuz din Cluj-Napoca. Controlorul de bilete a fost lovit de o tânără de 20 de ani, pe care o prinsese fără bilet.

În imaginile surprise pe camerele de supraveghere se vede cum fata a fost prinsă circulând fără bilet sau abonament. Tânăra ar fi fost o sportivă care se grăbea să ajungă la sala de antrenament și și-ar fi uitat abonamentul acasă, spunea ea.

Tânăra de 20 de ani l-a luat la bătaie pe controlor

Așa cum era de așteptat, controlorii i-au aplicat o amendă, dar ea nu s-a lăsat cu una, cu două. Fata a încercat să-i înduplece pe controlori să o ierte de această dată, apelând la vorba bună, apoi la lacrimi, dar nu a avut niciun succes. A sperat că lacrimile o vor scăpa de amendă, dar cei doi bărbați au fost de neînduplecat.

Enervată la culme de situație, fata a început să îi înjure, apoi a sărit la ei, fără să țină cont nici de vârsta ei, nici de forța fizică. La un moment dat, pe imagini se vede cum tânăra își ia avânt, îl lovește cu putere pe unul dintre controlori, apoi aleargă spre spatele autobuzului, sperând că așa va scăpa.

Surprinși de felul în felul în care a decurs totul, cei doi bărbați au chemat poliția, pentru a calma spiritele. Bătăușa de 20 de ani n-a scpat de amendă, ba dimpotrivă, ea s-a ales și cu dosar penal pentru infracțiunea de ultraj.

Citește și: Taxa de Drum și Vigneta în Ungaria. Cât costă și cum se plătește

Sancțiuni dure pentru clujeni

De câteva luni, în Cluj-Napoca, s-a implementat posibilitatea cumpărării de bilete cu cardul, în toate autobuzele CTP. Așadar, călătorii nu mai au nicio scuză pentru a nu cumpăra bilet.

Există câteva reguli stricte în autobuzele din Cluj. Călătorii care sunt prinși circulând fără bilet sau abonament riscă să plătească un bilet cu o suprataxă de 50 de lei sau o amendă contravențională în valoare de 100 de lei.

Pe lângă contravenţiile care vizează călătoria fără bilet sau refuzul călătorului de a se legitima în faţa controlorului, amendaţi vor fi și pasagerii care poartă haine murdare sau urât mirositoare. Aceștia vor avea de achitat între 100 și 200 lei.