Gabriela Dinu Știri 25.09.2022 16:20

Mesajul îngrijorător apărut pe vitrinele unui magazin Cora din Bucureşti. Clientii s-au gândit de două ori dacă să mai cumpere ceva de acolo!

Mesajul îngrijorător apărut pe vitrinele unui magazin Cora din Bucureşti. Clientii s-au gândit de două ori dacă să mai cumpere ceva de acolo!

Clienţii care au mers în Cora Alexandriei au avut parte de o surpriză uriaşă. Neplăcută, din păcate. Toate vitrinele cu iaurturi, precum şi cele care comercializează alte derivate ale laptelui erau închise.

Frigidere goale, atmosferă dezolantă şi următorul mesaj: „În această unitate, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor”au dispus măsura de Oprire Temporară de prestare servicii.”

Dezastru la Cora Alexandriei, vitrinele au rămas goale

În urma unui control al ANPC, reprezentanţii Autorităţii au descoperit nereguli grave şi au dispus măsura de oprire a activităţii de prestare de servicii. Clienţii Cora Alexandriei nu îşi mai pot achiziţiona din hypermarket produse lactate sau alte derivate şi nu se ştie exact până când.

Oamenii au avut un şoc după ce au mers la vitrinele clasice pentru lactate, căci acestea sunt goale şi frigiderele sigilate. Nu este prima dată când în Cora Alexandriei sunt descoperite astfel de nereguli grave. Anul trecut chiar, ANPC a luat în calcul închiderea magazinului.

„În urma controlului, au fost înregistrate o serie de abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 120.000 lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante”, a fost reacţia celor de la ANPC atunci, care au prit definitiv de la comercializare şi au retras de la consum toata produsele identificate, precum şi oprirea temporară a prestării serviciului de la raioanele cu vitrină asistată, cum ar fi mezeluri, cofetărie, peşte, produse alimentare promoţionale de la Cora Lujerului, legume-fructe, gastro, cofetărie, măsline vrac din Cora Pantelimon, legume-fructe, gastro, cofetărie, brânzeturi şi carne vrac – Cora Văcăreşti şi raionul de gastro de la Cora Alexandriei.

Mesajul afişat la raionul de lactate în Cora Alexandriei
Mesajul afişat la raionul de lactate în Cora Alexandriei

Cora, la un pas de închidere în 2021

„Patru hipermarketuri cora din Bucureşti au primit controale din partea ANPC în cursul dimineţii de astăzi. În urma controalelor au fost constatate o serie de situaţii pe care le rezvolvăm în cel mai scurt timp. Cea mai mare parte dintre acestea au fost deja remediate până la această oră.

Relaţia Cora cu autorităţile este una constantă şi de dialog. Apreciem de fiecare dată observaţiile experţilor ANPC şi colaborăm pentru îmbunătăţirea activităţii. Îi asigurăm pe clienţi că am implementat toate măsurile de siguranţă sanitară şi alimentară în magazine, care sunt certificate Safeguard, astfel încât aceştia să aibă o experienţă plăcută şi sigură la cumpărături. Magazinele Cora sunt deschise pentru toţi clienţii”, a fost şi reacţia oficială a lanţului de magazine Cora.