Gabriela Dinu Știință 05.09.2022 21:23

Ce fructe se coc toamna. Lista completă

Ce fructe se coc toamna. Lista completă

Fructele de toamnă sunt cele mai deosebite, parfumate şi proaspete acestea umplu frigiderele românilor an de an. Dar ce conţin ele şi când se coc, de fapt? Vom afla toate acestea, plus multe altele, din rândurile care urmează.

Fructele, în general, sunt depozite naturale de vitamine şi oligoelemente, care au rolul de a susţine imunitatea şi de a vă feri de bolile care urmează în sezonul rece.

Ce fructe se coc toamna şi la ce sunt ele bune, de fapt?

Sunt, dacă nu ştiaţi deja, acele medicamente perfect naturale, care vă dau energie şi vitamine. În continuare vă vom povesti ce fructe se coc în această perioadă şi cât de bune sunt ele pentru organism.

Merele conţin vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, H, PP şi se pot consuma cel mai bine proaspete, ori în plăcinte şi prăjituri.

Strugurii sunt bogaţi în vitamine A, C, E, grupa B, RR, H şi fier, calciu, potasiu, magneziu, fosfor şi clor, plus alte elemente atât de necesare organismului nostru. Din struguri se fac băuturi, vin, must, dar se pot consuma şi proaspeţi sau în diverse prăjituri şi gemuri.

Nucile se coc şi ele tot toamna şi conţin vitaminele B1, B2, C, PP, fier, cupru, cobalt şi mangan. Se pot consuma ca atare sau în diverse preparate pentru micul dejun ori în prăjituri.

Citeşte şi:

Fructul Dragonului, examinat. Cum se mănâncă, ce combinații de gust există
Trei rețete de ciuperci umplute. De la mozzarella, la legume și usturoi

Rosehip sau măceşele sunt acele boabe micuţe, portocalii, bogate în vitaminele A, C, B, E.

Merişoarele se coc şi ele în această perioadă şi sunt pline de vitamina C, potasiiu, calciu, mangan. Se folosesc la gemuri, dulceţuri şi compoturi. Se pot consuma atât proaspete, cât şi congelate, în diverse preparate sau în ceaiuri.

Sfecla este un aliment bogat în vitaminele B, PP, fier, iod, potasiu şi magneziu. Se mănâncă proaspătă, în salate, sau fiartă.