Ionuț Nițulescu Actualitate 27.12.2022 20:10

Mesaj pentru românii care nu vor să se vaccineze. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Mesaj pentru românii care nu vor să se vaccineze. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, are un mesaj pentru toți românii care nu vor să se vaccineze anti-COVID.

Medicul îi sfătuiește pe toți românii să se informeze foarte bine înainte și să colaboreze cu medicii de familie pentru a lua cea mai bună decizie legată de vaccinare.

Mesajul lui Valeriu Gheorghiță pentru români

„Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticență este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili, noi, să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aș spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicația de vaccinare”, a spus Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, potrivit Digi24.

Valeriu Gheorghiță a subliniat faptul că există foarte puține contraindicații ale vaccinului anti-COVID, iar românii trebuie să ia o decizie doar după ce s-au informat foarte bine înainte.

„Din punctul nostru de vedere, în momentul de față sunt foarte puține contraindicații legate de vaccinare. Din acest punct de vedere cred că doar comunicarea și informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătății a lui, a familiei, a celor dragi și a comunității în general”, a mai spus acesta.

Citește și: Lista completă cu adresele centrelor de vaccinare din București. Unde trebuie să mergi ca să te vaccinezi împotriva la COVID-19

Câte persoane s-au vaccinat în România

Până pe 27 ianuarie 2021, au fost vaccinate cu ambele doze 57.272 de persoane, în timp ce 25.718 români au primit prima doză în ultimele 24 de ore. Dintre acestea 101 persoane s-au confruntat cu reacții adverse. În total, 456.154 au primit o doză de vaccin.

Premierul Florin Cîțu a declarat că România are o campania de vaccinare de succes, precizând că obiectivul acesteia a rămas neschimbat: 10,4 milioane de români vaccinaţi până la sfârşitul lunii noiembrie.

„Campania de vaccinare merge foarte bine. Toate cifrele spun că arată foarte bine – pe 25 eram pe locul întâi în UE în ceea ce priveşte numărul de vaccinare, media vaccinărulor zilnice. Rămânem în Top 6, cam 2,5 din populaţia care trebuie vaccinată este vaccinată. Trebuie să spunem acest lucru – cu resursele pe care le avem, resurse limitate, România reuşeşte să rămână în top”, spune Florin Cîţu.