Ionuț Nițulescu Actualitate 30.04.2021 10:56

Medicul şef al Secţiei Cardiologie din Spitalul Judeţean Sibiu a murit din cauza Covid

Medicul şef al Secţiei Cardiologie din Spitalul Judeţean Sibiu a murit din cauza Covid

Medicul şef al Secţiei Cardiologie I din Spitalul Judeţean Sibiu, Gabriela Eminovici, a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Managerul instituției a precizat că ea nu fusese vaccinată.

Gabriela Eminovici a dezvoltat o formă severă a bolii și a fost transportată, miercuri, la un spital din Oradea, urmând ca de acolo să ajungă la un spital din Germania, pe cheltuiala familiei.

Medic mort din cauza COVID

Nu s-a găsit o aeronavă în timp util pentru transportul ei, astfel că medicul a pierdut locul care îi era rezervat la secția ATI a spitalului din Germania. Aceasta a rămas internată la Oradea, în așteptarea unui loc liber. Din păcate, corpul nu i-a mai rezistat și s-a stins din viață joi seara.

”Dragi prieteni, cu mare tristeţe vă anunţăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte şi să o odinească în pace! S-a stins din viaţă un cardiolog de excepţie, cu o pregătire deosebită şi cu o reală vocaţie, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârşit”, a transmis, joi seară, Spitalul Judeţean Sibiu.

”Din nefericire, deşi mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât şi pe plan personal, viaţa şi cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecţia cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor”, au mai transmis oficialii spitalului.

Gabriela Eminovici nu fusese vaccinată anti-COVID

Medicul se afla în spital din data de 20 aprilie. Ea a publicat un mesaj pe Facebook în care lăuda profesionalismul medicilor de pe secția de Boli Infecțioase.

Citește și: Alexandru Arșinel, din nou în spital, la câteva zile după externare: „Ne rugăm în fiecare zi”

Gabriela Eminovici nu se vaccinase anti-COVID. Ea a fost transferată la Oradea pentru a beneficia de o terapie alternativă – ECMO.

„Principalul motiv al transferului a fost încercarea cu terapie cu ECMO, acest tip de terapie era baza și este o alternativă terapeutică pe care noi nu o avem. În momentul de față se află transferată la Spitalul din Oradea pentru a putea face această terapie. Deocamdată nu se mai are în vedere transferul în Germania. Nu am nicio nouă informație în acest sens. La Oradea a ajuns aseară, iar transferul s-a desfășurat în condiții bune. Medicul Csillag (n.r. medicul Bogdan Csillag) a supravegheat-o, nu au fost probleme”, declarase anterior dr. Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Sibiu.