Gabriela Dinu Vedete 27.09.2023 18:21

Matilda Pascal Cojocarita: CV, Biografie varsta, familie, tarif la cantari

Matilda Pascal Cojocarita: CV, Biografie varsta, familie, tarif la cantari

Matilda Pascal Cojocăriţa este o cântăreaţă de muzică populară de la noi din ţară, născută pe 4 octombrie 1958, la Negreşti, în judeţul Vaslui. Are 64 de ani şi este una dintre cele mai frumoase artiste de pe scena artistică de la noi din ţară.

A copilărit în Negreşti, născându-se într-o familie normală, cu trei copii. Până la 17 ani a locuit alături de familie, dar la vârsta de 17 ani s-a mutat la Iaşi, unde a făcut Liceul Emil Racoviţă, la seral. S-a înscris apoi la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Spiru Haret, apoi a făcut şi un master în folclor.

Ce scrie în CV-ul Matildei Pascal Cojocăriţa

A terminat liceul şi avea nevoie de bani pentru a se întreţine, aşa că s-a angajat la Combinatul de fire şi fibre din Iaşi, în cadrul ansambluli combinatului. Alături de aceştia, a participat la mai multe cântări şi dansuri populare. În 1979, aceasta a câştigat şi un concurs de frumuseţe pe ţară, iar un an mai târziu avea să se căsătorească prima dată şi să devină mama unui băiat.

A divorţat, şi-a luat copilul în vârstă de 13 ani şi s-au mutat la Bistriţa, unde a avut o relaţie cu Ştefan Cigu, de profesie violonist, pe care îl cunoscuse cu prilejul concertelor prin ţară.

S-au mutat împreună alături de cei trei copii, băiatul Matildei şi fiica şi băiatul lui Ştefan Cigu, apoi s-au căsătorit, formând ceea ce mulţi spuneau că este cea mai frumoasă şi stabilă pereche din muzica populară românească. Şi copiii lor au luat drumul muzicii, făcându-şi părinţii mândri.  Pentru o cântare, Matilda Pascal Cojocăriţa are un tarif de 1000 de euro.

Frumoasa cântăreaţă de muzică populară se iubeşte de peste 30 de ani cu violonistul pentru care a divorţat de primul soţ şi vorbeşte cu drag despre relaţia pe care o are cu el:

Date biografice Matilda Pascal Cojocăriţa

Nume complet: Matilda Pascal Cojocăriţa
Locul nașterii: Suceava
Partener: Ştefan Craiu

,,Contează foarte mult și respectul, într-o relație. Apoi să ții cont de părerea celuilalt, iar noi ne consultăm împreună unul cu celălalt. (…) Noi de ani de zile apărem împreună, pe scenă, și peste tot… Dacă nu e unul din noi parcă lipsește ceva, de parcă nu am o mână… Și oamenii ne știu așa. Petrecem foarte mult timp împreună și nu ne plictisim unul de celălalt”, a mărturisit cântăreaţa.