Ioana Filipescu Vedete 01.07.2022 14:32

Marius Pancu: CV, vârstă, înălțime, biografie, studii, venituri, familie, salariu la Antena 1

Marius Pancu: CV, vârstă, înălțime, biografie, studii, venituri, familie, salariu la Antena 1

Marius Pancu (34 de ani) este prezentatorul Observatorului de noapte al Antenei 1, job pe care l-a obținut după ce s-a remarcat la Digi 24. Din copilărie a vrut să ajungă pe ”sticlă” și, cu multă muncă, și-a atins țelul, devenind jurnalist, ba unul foarte apreciat.

Cum a ales Marius Pancu televiziunea, de care fusese atras pe când era doar un puști? Încă din şcoala generală, și-a dorit să lucreze într-o redacție, iar faptul că era foarte bun la limba română i-a înlesnit provocarea.

Marius Pancu și-a început meseria de jurnalism la 15 ani

Treaptă cu treaptă a urcat Marius Pancu în drumul lui spre celebritate, să-i spunem așa. La un ziar din Brașov, o ediție tipărită dedicată tinerilor, și-a început prezentatorul cariera. Avea să lucreze în mai multe redacții, iar pentru prima dată i-a pășit pragul la vârsta de 15 ani.

Când a împlinit 18 ani, în 2008, a ocupat funcţia de reporter şi prezentator la TVR. A refuzat, atunci, să se dedice divertismentului şi a considerat ca segmentul potrivit pentru el este reprezentat de subiectele serioase.

 

„Sigur, povestea cu mine la 15 ani scriind la ziar a devenit așa, un fel de poveste preferată pentru că are un anume farmec datorită vârstei de 15 ani… Dar după asta, eu am lucrat ca freelancer și am colaborat cu multe ziare naționale, am ajuns apoi la facultate în București.

Totul a început la Televiziunea Națională, unde am fost invitat să particip la o dezbatere și un producător de acolo mi-a propus să fac mai mult, să devin coprezentator al acelei emisiuni, să fac și o rubrică de `timp liber`. Asta a fost, să zic așa, șansa aceea despre care citești că apare pe `casele mai mari`, la jurnaliștii importanți.

În fine, asta s-a întâmplat în ceea ce mă privește, meseria m-a ales pe mine, nu eu pe ea. Eu nu m-am visat vedetă tv sau jurnalist de televiziune”, a povestit Marius Pancu într-un interviu al Cristinei Stănciulescu.

Absolvent al Facultății de Jurnalism + vorbește trei limbi

Marius Pancu a absolvit Facultatea de Jurnalism în cadrul Universităţii Bucureşti şi cunoaște trei limbi străine: spaniolă, franceza şi engleză. „Facultatea a adus un background teoretic. Ca să fii un jurnalist complet și corect, trebuie să faci și niște cursuri teoretice și de deontologie”, se destăinuia jurnalistul, pe când lucra la Digi 24.

Provocarea Observatorului și un salariu ”înfloritor”

La Digi 24 avea să ”înflorească”, unde a prezentat ştiri timp de zece ani. Apoi, surprindea telespectatorii când își anunța mutarea, la Antena 1. Sigur, nu a putut refuza oferta și din considerente profesionale – era o nouă provocare, dar și financiare, se pare, el având un salariu de 5.000 de euro.

Cum începe ziua de muncă pentru ”longilinul” Marius (are 1,92 m)? Chiar jurnalistul dezvoltă: „Ziua de lucru începe imediat cum mă trezesc, fac revista presei și stau conectat la știri până când ajung în redacție și intru în emisie. Când ajung în redacție, pun cap la cap detaliile cu producătorul, astfel încât să furnizez cele mai corecte informații și telespectatorii să înțeleagă corect știrile difuzate de noi.”

Marius Pancu, viață de familie discretă

Marius Pancu este, de departe, un tip discret. Nu-i place să se afișeze, așa că viața lui privată a fost ținută departe de ochii lumii. Marius Pancu a considerat mereu că publicul îşi doreşte să îl vadă pe el, jurnalistul, şi nu ceea ce trăieşte în viaţa personală. Mai mult, Marius avea să spună că respectă dorinţa oamenilor dragi din viaţa lui de a nu apărea în spaţiul public.

„Publicul vrea să vadă jurnalistul Marius Pancu, dacă vrea să-l vadă, nu ceea ce trăiește el. Eu așa cred. E o paradigmă spre care cred că ar trebui să ne îndreptăm în presa de tip nou în care realizările noastre trebuie să fie cele profesionale. În rest, cei din anturajul meu nu ar trebui să sufere prin expunere, fiindcă nu e vina lor că se află în preajma mea. Eu mi-am asumat expunerea asta publică, dar ei nu au de ce să o facă. De ce să le fac asta? E felul meu de a-i respecta”, a spus Marius Pancu.