Ioana Filipescu Vedete 05.01.2023 11:18

Marina Voica: CV, biografie, vârstă, familie, tarif la cântari

Marina Voica:  CV, biografie, vârstă, familie, tarif la cântari

Marina Voica este una dintre cele mai importante și îndrăgite soliste de muzică ușoară / pop din România. Face parte din generația de aur a muzicii pop-soul românești, fiind și o stea a emisiunilor de divertisment profesionist.

Marina Voica a atins consacrarea imediat după lansarea sa în emisiunea „Tinere talente” a lui Valeriu Lazarov de la TVR, cu piesa Pe aripa vântului lansată în 1960. Și a ajuns, apoi, una dintre cele mai iubite soliste, o adevărată stea în muzica ușoară românească și europeană.

Marina Voica biografie: vârstă

Nume complet: Marina Aleksandrovna Nikolskaia

Data nașterii: 3 septembrie 1936

Locul nașterii: Ivanovo, Rusia

Vârsta: 86 de ani

Marina Voica, pensie de urmaș și indemnizație de merit

Marina Voica locuiește la Breaza, unde își duce existența dintr-o pensie de urmaș, dată după moartea soțului ei, Viorel Teodorescu, un reputat cardiolog, la care se adaugă și o indemnizație specială de la statul român.

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș.

Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială”, a dezvăluit Marina Voica, pentru Libertatea.

Marina Voica primește o pensie de urmaș de peste 2.000 de lei.

Iar indemnizația de merit are, potrivit legii, de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară. Astfel, Marina Voica mai primește 6.900 de lei lunar, atât cât valoarează salariul minim triplicat.

Cu alte cuvinte, artista ridică o pensie totală de 8.900 de lei, bani cu care se descurcă fără probleme, chiar dacă nu mai are tarif la cântări, deoarece s-a retras din cauza vârstei înaintate.

Ce scrie în CV-ul Marinei Voica

Marina Voica este o artistă complexă, cu o carieră impresionantă, de peste cinci decenii.

Din palmaresul său se pot aminti:

  • Circa 850 de melodii înregistrate și lansate pe o serie de 27 discuri, 3 casete, 6 CD-uri și la radio, tv, cântate în turnee în țară și în străinătate
  • Nenumărate și neuitate apariții tv, programe de divertisment și varietăți, revelioane, călătorii muzicale
  • Premii la concursuri naționale și internaționale, un lung șir de premii de excelență din partea mai multor posturi de televiziune, radiouri, case de discuri și a unor importante reviste și publicații din România și din străinătate
  • Nouă stagiunii jucate la Teatru de revistă Constantin Tănase, actriță de film, cu un rol principal în filmul Țărmul n-are sfârșit, în regia lui Mircea Săucan
  • Apariții în peste 300 de emisiuni tv
  • Mentorat artistic-muzical. A ajutat tineri talentați să promoveze

Marina Voica a susținut recitaluri și a efectuat turnee în Germania, Italia, Franța, SUA, Belgia, Polonia, Israel, Canada, Spania, Cehoslovacia, Cuba, Rusia, Republica Moldova, Turcia, Bulgaria etc.

Marina Voica și-a pierdut toată familia

Marina Voica nu mai are pe nimeni din familia ei în viață. Și nu a mai ținut legătura, de mulți ani, cu prietenii ei din Rusia, acolo unde s-a născut și și-a petrecut adolescența.

„Nu mai am pe nimeni! Nici prieteni, nici … Nu, nu! Eu sunt cea mai mică dintre toate rudele și toți au murit și eu am rămas singură”, spunea Marina Voica.

Fratele ei a murit ultimul, iar artista a fost devastată. S-a întâmplat chiar înainte de un Revelion. ”Fratele meu, singura mea rudă care a rămas acolo era fratele, dar a murit înainte de Revelion. Sunt distrusă, bineînțeles’’, dezvăluia cântăreața.

”Și cu prietenii de școală, de facultate am pierdut legătura de când nu ne-am mai văzut. Sperăm să fie bine”, a mai spus artista.

Te-ar mai putea interesa:

Horia Brenciu: CV, varsta, biografie, inaltime, surse de venit, tarif la cantari

Ioana Ignat: CV, vârstă, biografie, înălțime, iubiți, surse de venit