Ioana Filipescu Știri 02.01.2022 21:18

Marcel Vela a anunțat construirea unui nou spital MAI. Va avea bancă de plasmă covalescentă

Marcel Vela a anunțat construirea unui nou spital MAI. Va avea bancă de plasmă covalescentă

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Internet, a anunțat că în București se va construi un nou spital. Spitalul va fi situat pe un teren al Academiei de Poliției, după ce acesta a fost trecut în proprietatea Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

Noul spital va avea și o bancă de plasmă covalescentă unde vor putea dona toți angajații MAI care au avut Covid-19.

Luna viitoare va începe studiul de fezabilitate

„Planul de dezvoltare a sistemului medical al Ministerului Afacerilor Interne are ca obiectiv final realizarea unui nou spital. Am făcut un prim pas, punând piatra de temelie, prin faptul că un teren al Academiei de Poliţie a fost trecut în proprietatea spitalului. Vă anunţ, în premieră, că luna viitoare vor începe procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate. În cadrul acestui nou spital va funcţiona şi centrul de transfuzii, care va avea în viitor şi o bancă de plasmă”, a declarat Vela, la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI.

Marcel Vela a ținunt să precizeze că la acest spital vor putea dona plasmă covalescentă toți angajații MAI care au avut Covid-19 și care îndeplinesc condițiile medicale, iar beneficiarii vor fi toți pacienții care au nevoie de plasmă.

Citește și: Ce se întâmplă cu slujba de Crăciun. Anunțul autorităților

„Am gândit, împreună cu conducerea Direcţiei Medicale şi Spitalului de Urgenţă ‘Prof. Dr, Dimitrie Gerota’, un plan de dezvoltare a serviciilor medicale pe mai multe etape. Un prim pas l-am făcut acum prin operaţionalizarea acestui Punct mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului Gerota al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională. În acest punct, vor putea dona toţi angajaţii MAI care au avut COVID-19 şi vreau să vă spun că nu sunt puţini, care evident îndeplinesc şi criteriile medicale, iar beneficiarii vor fi toţi pacienţii care au nevoie de plasmă”, a afirmat Marcel Vela.