Ionuț Nițulescu Actualitate 20.04.2021 16:03

Mama și soția bărbatului ucis de polițiști la Pitești, declarații cutremurătoare: „Poliția noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliția”

Mama și soția bărbatului ucis de polițiști la Pitești, declarații cutremurătoare:

Soția bărbatului din Pitești, mort la scurt timp după intervenția polițiștilor, este distrusă de durere. După ce a văzut imaginile cu intervenția violentă a agenților, femeia susține că poliția a juns mai rău ca Miliția.

Cazul bărbatului de 63 de ani, din Pitești, a îngrozit întreaga țară. Se numea Zaharia Barbu și lucrase timp de mulţi ani ca inginer la Arpechim. S-a pensionat înainte de 2010 și locuia cu soţia sa într-un apartament modest din cartierul Prundu. Bărbatul și-a găsit sfârșitul într-un mod cumplit, sub privirile neputincioase ale oamenilor.

Reacția familiei inginerului decedat la Pitești

Soția bărbatului este răpusă de durere și susține că poliția a avut un comportament mai mult decât abuziv.

„Poliția noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliția. Miliția nu ar fi făcut așa ceva. Am ajuns ca în America”, a spus soția inginerului, despre intervenția polițiștilor.

Și mama bărbatului a avut o reacție cutremurătoare. Aceasta a dezvăluit că că a văzut când unul dintre martori i-ar fi spus polițistului să nu îl mai lovească, iar el ar fi răspuns că este deja mort.

Cei doi agenți de poliție care au intervenit au fost deja reținuți sub suspiciunea de lovituri cauzatoare de moarte.

Citește și: Cinci adolescenți, morți într-un cumplit accident. Șoferul avea doar 14 ani!

Bărbatul a murit asfixiat

Bărbatul de 63 de ani se afla pe o terasă din municipiul Pitești, care a luat foc. Polițiștii au intervenit pentru a-l evacua pe bărbat. El a refuzat, iar agenții de poliție l-au bruscat și l-au pus la pământ. El a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

În urma necropsiei s-a stabilit că asfixia a fost cauza decesului. Totodată, analizele au indicat că el avea o alcoolemie de 2 la mie, însă medicii legiști au stabilit că inginerul a murit asfixiat, din cauza presiunii pe gât și pe piept.

”Cauza imediată de deces a fost asfixia mecanica iar cauza a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui”, a declarat, duminică dimineața, șeful serficiului de medicină legală din Pitești.

„Laboratorul de toxicologie medico-legală m-a informat că are o alcoolemie de peste 2 la mie. Infarct nu este, (…) sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (…) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic”, a explicat Dan Manu.