Gabriela Dinu Știri 27.06.2021 11:38

Lucrări în București 2021. Care sunt străzile din Capitală unde se circulă greu din cauza lucrărilor

Lucrări în București 2021. Care sunt străzile din Capitală unde se circulă greu din cauza lucrărilor

Străzile din Bucureşti sunt adesea încărcate de maşini. Aşa se transformă traficul într-un infern deoarce majoritatea şoferilor nu cunosc lista străzilor unde se fac lucrări şi unde este implicit îngreunat traficul.

Administraţia Străzilor din Bucureşti se ocupă de acesta şi nu doar în Capitală se efectuează lucrări ci şi spre Bucureşti şi nu numai. De exemplu, pe Autostrada A 2, care leagă Bucureşti de Constanţa, între localităţile Bucureşti şi Fundulea se repară denivelările apărute pe partea caorasbilă.

Străzile din Bucureşti unde se circulă greu din cauza lucrările

Aşadar, pe calea 2 (Constanţa – Bucureşti) s-au montat indicatoare cu restricţie de viteză de 80 km/h şi indicatoare cu „Alte pericole” până la remedierea situaţiei.

La ora redactării acestui articol, lucrările de pe străzile din Bucureşti sunt sistate. Nu există evenimente rutiere şi nici drumuri din ţară unde să fi fost întreruptă circulaţia din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Conform comunicărilor realizate de ASB Bucureşti, sunt trei proiecte mari care se realizează în prezent în Capitală. Cele trei şantiere sunt oprite momentan, dar primarul Nicuşor Dan promite că lucrările vor fi reluate şi construcţia drumurilor va fi reluată fără probleme.

Vorbim despre Pasajul Doamna Ghica, Parcarea Granitul şi Prelungirea Ghencea. Tergiversările care se fac ţin, de fapt, de ordinul financiar. Primăria Capitalei nu doreşte să achite integral costurile pentru acestea şi aşteaptă şi implicarea Primăriilor de Sector, aşa cu, Primăria Sectorului 2 participă financiar pentru lucrările de la Pasajul de la Doamna Ghica.

Cele trei proiecte din Bucureşti au termen de finalizare în 2021, însă rămâne de văzut în ce măsură vor fi şi finalizate. Parcarea de la Pantelimon Granitul trebuia să fie gata la începutul acestui an, Pasajul Doamna Ghica trebuia să fie gata în mai. La prelungirea Ghencea, finalizarea arterei are termen septembrie 2021, dar e greu de crezut că va fi gata, având în vedere că în prezent lucrările de pe primul tronson sunt la 40%.