Gabriela Dinu Știri 13.09.2022 14:03

Locuri de vizitat în Cluj și în împrejurimi. Galerie FOTO

Cluj este al doilea oraş ca număr de locuitori din România şi are o istorie uriaşă în spate. Existent de peste două milenii, Clujul este supranumit Inima Transilvaniei sau Oraşul Comoară şi este vizitat anual de sute de mii de oameni, străini sau români.

Acesta este situat între Munţii Apuseni şi Câmpia Transilvaniei, pe valea Someşului Mic, în Depresiunea Transilvaniei. Există o mulţime de locuri de vizitat în Cluj, terase şi restaurante unde poţi mânca mâncare autentică sau preparate din bucătăria internaţionale, are şi viaţă de noapte.

Ce să vizitezi dacă ajungi la Cluj: top obiective turistice din zonă

Este frecventat şi de străini, dar şi de români, şi graţie festivalurilor care se organizează anual în zonă, Electric Castle sau Untold. Dacă ajungi în zona Clujului, nu trebuie să rataţi următoarele atracţii turistice:

Comuna Mărișel din județul Cluj

Aici puteţi vizita o mulţime de chestii, precum sunt Pârtia Mărișel, Junii Mărișelului, Împărăția lui Zamolxe, Avram Iancu, Muzeul Satului, Observatorul Astronomic, Biserica Sf. Arhangheli Gavriil și Daniil, Drumul lui Antonescu, fiind cel mai întins loc din Munţii Apuseni. Este vizitată atât vara, cât şi iarna şi mai multe imagini cu aceasta, dar şi cu restul obiectivelor turistice le puteţi regăsi în galeria foto ataşată acestui articol.

Cascada Vălul Miresei, Răchițele

Se află îm Margău, judeţul Cluj, şi reprezintă o spectaculoasă cădere de apă de peste 30 de metri, fiind una dintre cele mai frumoase şi interesante cascade din lume. Pe timp de iarnă, priveliştea este cu atât mai deosebită cu cât peretele stău stâncos îngheaţă şi este escaladat de specialiştii în domeniu.

Dealul Boţii

Aici există Bălcești-Răchițele, cel care face legătura între localităţile Răchiţele din comuna Mărgău şi Bălceşti din comuna Beliş, care este supranumit Transfăgărășanul din Cluj. Are o altitudine de până la 1000 de metri şi aici puteţi vedea un peisaj de poveste, cu dealuri şi munţi.

Tot în zonă mai puteţi vedea şi Lacul Beliş – Fântânele, satul Bologa, Barajul şi lacul de pe Valea Drăganului, Arborele de Sequoia din Rogojel, Pădurea Hoia Baciu, Castelul Banffy din Bonţida, unde se organizează Electric Castle, Laguna Albastră din Arghireşu, Lacul Tarniţa sau satul Chidea.