Gabriela Dinu Știri 27.03.2021 11:03

Live Video Ungaria U21 – România U21. Vezi online partida de la Campionatul European de Tineret

Live Video Ungaria U21 - România U21. Vezi online partida de la Campionatul European de Tineret

Echipa naţională a României U21 se va duela astăzi cu reprezentativa similară a Ungariei, ţara gazdă a acestui turneu, alături de Slovenia. Partida Ungaria U21 – România U21 se va juca de la ora 19:00 şi va fi transmisă pe live pe TVR, online pe platforma tvrplus.ro şi audio pe Radio România Actualităţi.

Este al doilea meci din faza grupelor, după ce au debutat în faţa Olandei, într-un meci încheiat la egalitate, scor 1-1. Adrian Mutu, selecţionerul României U21 speră să facă o figură frumoasă şi să învingă ţara gazdă la acest turneu final.

Live Video Ungaria U21 – România U21

“Ne așteaptă un meci cu o încărcătură emoțională foarte mare. Va fi o partidă foarte dificilă, ambele echipe vor juca cu multă ambiție, sper să câștigăm. Cred că avem o echipă mai valoroasă, cred în echipa mea, sunt sigur că și băieții sunt conștienți că sunt mai buni. Ungaria joacă ultima sa șansă de a se califica, va fi foarte motivată, dar și noi suntem. Știm că, dacă vom câștiga, vom lua o opțiune importantă pentru calificare”, a spus Adrian Mutu.

După numeroasele reacţii negative privind noul echipament produs de Joma pentru naţionala României, la şedinţa tehnică preliminară partidei cu Ungaria U21, reprezentanţii naţionalei au decis ca jucătorii să poarte în această seară echipamentul de deplasare, care este de culoare albastră.

Este un Campionat European de tineret al extremelor, fiind pentru prima dată când un turneu final de o asemenea anvergură se joacă fără spectatori, din cauza măsurilor de prevenţie a răspândirii noului coronavirus. Totodată, este testat un nou sistem de schimbări în timpul jocului. Există posibilitatea efectuării unei a şasea schimbări, dacă cel schimbat este un jucător care a suferit o comoţie cerebrală.

Condiţia este ca în teren să nu fie introdus un jucător care a fost schimbat anterior.

Lotul României convocat de Adrian Mutu pentru acest turneu final:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).