Gabriela Dinu Știri 18.05.2021 17:36

Live Video prima semifinală Eurovision 2021. România intră în concurs pe poziția 13

Live Video prima semifinală Eurovision 2021. România intră în concurs pe poziția 13

Eurovision se întoarce! După un 2020 trist, în care competiţia muzicală de pe continent nu s-a desfăşurat, în 2021 Eurovision va avea loc la Rotterdam şi prima semifinală va putea fi vizionată live la TVR şi live video pe tvrplus.ro.

România este reprezentată de Roxana Larisa Giurgiu, o tânără din Cluj, pe numele său de scenă Roxen. Melodia cu care va urca pe scenă în această seară se numeşte Amnesia.

Live Video prima semifinală Eurovision 2021

Roxen este a 13-a concurentă care va intra în competiţie în această seară. Prima semifinală începe de la ora 22:00 şi va putea fi urmărită pe TVR 1, iar pentru cei care nu pot ajunge în faţa televizoarelor, pot urmări transmisiunea în format live stream online pe tvrplus.ro.

Nu este nevoie să vă faceţi cont, doar accesaţi site-ul de pe orice dispozitiv, telefon, laptop sau tabletă şi puteţi urmări prima semifinală Eurovision în format live video.

A doua semifinală va avea loc joi, pe data de 20 mai, de la ora 22:00. Atunci vor intra în scenă şi vecinii noştri din Republica Moldova.

Sâmbătă, 22 mai, va avea loc şi finala unde Roxen speră să se califice. 15 ţări participă în acest an pentru a ajunge între primele 10 care vor lua parte la ultimul act.

Cum poate fi votată Roxen la Eurovision 2021?

Din fiecare semifinală se vor califica 5 concurenţi, iar în finală vor mai ajunge şi alte cinci state, Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Acestea nu au participă în calificări căci sunt cei mai mari sponsori ai concursului. Totodată, nici Olanda nu mai apare în semifinală şi este calificată direct în ultimul act fiind ţara organizatoare a competiţiei.

Olanda este ultima ţară care a câştigat Eurovision, după ce Duncan Laurence a fost favoritul fanilor la ediţia desfăşurată în Tel Aviv.

Roxen, concurenta României, poate fi votată doar de românii aflaţi în următoarele state: Australia, Belgia, Croația, Irlanda, Cipru, Rusia, Lituania, Azerbaidjan, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Suedia, Ucraina, Slovenia plus Germania, Italia și Olanda.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision
Roxen, reprezentanta României la Eurovision

Câştigătorul Eurovision va fi ales prin vot telefonic într-un procent de 50%, plus notele acordate de juriile de specialitate din fiecare ţară care participă la acest concurs.