Gabriela Dinu Evaluarea Națională 25.06.2023 13:07

La ce oră sunt afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2023 și unde se pot vedea notele

La ce oră sunt afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2023 și unde se pot vedea notele

28 iunie este data la care se vor afişa primele rezultate de la Evaluarea Naţională 2023, urmând ca elevii nemulţumiţi de notele obţinute să poată face contestaţie până a doua zi, 29 iunie, la ora 12:00.

Candidaţii examenului de la Evaluarea Naţională îşi vor putea consulta notele obţinute doar după ce au introdus codul unic primit la proba de Limba şi literatura română, deoarece rezultatele vor fi publicate în mod anonimizat, la fel ca în anii precedenţi.

La ce oră afişează edu.ro rezultatele de la Evaluarea Naţională?

Nota obţinută este extrem de importantă pentru aceştia în vederea înscrierii la liceu, deoarece admiterea la instituţiile de învăţământ se va putea face doar pe baza acesteia.

Examenul de Evaluare Naţională a debutat luni, 19 iunie, prin proba de la Limba şi literatura română şi a continuat cu cea de la Matematică. Elevii de altă naţionalitate au susţinut şi proba de Limba maternă pe data de 22 iunie.

Conform calendarului Evaluării Naţionale aprobat şi publicat de către Ministerul Educaţiei, primele rezultate ale examenului de Capacitate vor fi publicate pe data de 28 iunie, la sediile centrelor de examen, dar şi pe edu.ro. Vor putea fi depuse contestaţii începând cu 28 iunie şi până pe 29 iunie, la ora 12:00. Împreună cu contestaţia, aceştia vor semna şi o declaraţie tip prin care îşi asumă faptul că nota de la Evaluarea Naţională ar putea fi atât mai mare, cât şi mai mică faţă de cea obţinută iniţial.

De ce rezultatele de la Capacitate 2023 sunt afişate în mod anonim?

Aceasta declaraţie va trebuie semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali, având în vedere faptul că elevii care susţin Evaluarea Naţională sunt minori.

După depunerea contestaţiilor, acestea vor fi soluţionate în perioada 29 iunie – 4 iulie, iar nota finală va fi cea obţinută în urma contestaţiilor.

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2023 vor fi disponbile pe 4 iulie 2023, în acelaşi mod anonimizat, ca primele rezultate afişate. Regulamentul a fost schimbat în anii precedenţi ca urmare a regulilor generale privind protecţia datelor cu caracter personal şi GDPR.