Gabriela Dinu Știri 21.06.2023 11:45

Evaluarea Naţională 2023. Ce subiecte au picat la examenul de Matematică

Evaluarea Naţională 2023. Ce subiecte au picat la examenul de Matematică

Elevii de clasa a 8-a au început Evaluarea Naţională pe 19 iunie 2023, prin proba susţinută la Limba şi literatura română. Astăzi, aceştia vor susţine testarea la proba de Matematică. Imediat ce edu.ro va publica subiectele din acest an acestea vor fi disponibile şi pe ştiridirecte.ro.

După proba de azi, elevii de altă naţionalitate vor mai avea o singură probă de dat, cea la Limba maternă, programată pentru ziua de vineri, 23 iunie.

Ce au avut de rezolvat elevii la proba de Matematică, de la Capacitate 2023

Afişarea primelor rezultate va avea loc pe 23 iunie 2022, apoi şcolarii nemulţumiţi de note vor putea face contestaţie în maximum două zile, după cum urmează:

23 iunie: ora 16,00—ora 19,00
24 iunie: ora 8,00—ora 12,00

În anul precedent, elevii au avut de rezolvat la Matematică varianta cu numărul 3, cea care a picat la tragerea la sorţi. Absolvenţii clasei a 8-a au avut la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea acestora şi au primit 10 puncte din oficiu. În 2021, au existat trei subiecte mari, cu alte exerciţii ca subitemi.

Subiectele din anul 2021 la proba de matematică
Baremul din anul 2021 la proba de matematică 

Subiecte relativ uşoare în anul precedent la Evaluarea Naţională

La prima parte au existat şase exerciţii de tip grilă, la care a fost o singură variantă corectă de răspuns. Pentru fiecare răspuns corect, au fost acordate câte 5 puncte. Pentru al doilea subiect, elevilor le-au fost testate cunoştinţele de geometrie, având alte şase exerciţii de rezolvat, cu variante de răspuns, dintre care una singură corectă.

Citeşte şi:

Fiecare răspuns corect a primit câte 5 puncte. La partea a III-a, lucrurile s-au complicat şi candidaţii au avut de scris rezolvarea completă pentru fiecare exerciţiu în parte, din cele şase subiecte, care au avut fiecare câte două alte subpuncte.

Pe 23 iunie vor fi afişate primele rezultate la cele trei probe de la Evaluarea Naţională, după care se vor rezolva contestaţiile, iar pe 30 iunie vor fi prezentate şi rezultatele finale. De atunci, elevii se vor putea înscrie la liceele dorite.