Gabriela Dinu Știri 30.04.2021 08:09

La ce oră se închid magazinele astăzi, 30 aprilie în București. Programul din Vinerea Mare

La ce oră se închid magazinele astăzi, 30 aprilie în București. Programul din Vinerea Mare

Românii care se pregătesc de Paşte se întreabă care este programul magazinelor în zilele premergătoare acestei sărbători. Ei bine, în Bucureşti, de Vinerea Mare, magazinele vor avea programul impus de măsurile anti-COVID.

Mai exact, după ce au fost ridicate restricţiile de circulaţie existente până duminică, 25 aprilie, magazinele nu se mai închid la ora 20:00.

Program magazine în Vinerea Mare

Până la eliminarea măsurilor restrictive, toate magazinele din Bucureşti funcţionau după un program special. De luni şi până vineri inclusiv, circulaţia era permisă până la ora 21:00, iar magazinele erau deschise până la ora 20:00.

În weekend, era cu atât mai drastic. Mai exact, toate magazinele, restaurantele şi mall-urile funcţionau până la ora 18:00, după care circulaţia fără declaraţie pe propria răspundere pentru un motiv bine întemeiat era restricţionată după ora 20:00.

Începând cu Săptămâna Mare şi scăderea incidenţei ratei de infecţie cu noul coronavirus, măsurile s-au relaxat şi toate magazinele din Bucureşti vor fi deschise în fiecare zi a săptămânii până la ora 21:00. La fel se va întâmpla şi în Vinerea Mare, în cazul în care magazinele nu îşi vor realiza un program diferit.

Este, însă, greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, având în vedere faptul că românii trebuie să meargă la cumpărături pentru Paşte.

Cum funcţionează magazinele pe 30 aprilie în Bucureşti

Principalele magazine de alimente din Capitală, cum sunt Cora, LIDL, Carrefour, Kaulfand, Penny vor închide la ora 21:00 pentru a le permite tuturor persoanelor care au rămas în urmă cu produsele alimentare şi nu numai să îşi termine cumpărăturile pentru Paşte.

În acelaşi timp, Vinerea Mare este o zi specială pentru credincioşii din întreaga lume. Este ziua în care Iisus Hristos a murit pe cruce, după ce a fost răstignit în Joia Mare. Atunci când este Vinerea Mare, oamenii postesc şi se feresc să facă lucruri rele.

Paştele creştin ortodox are loc pe 2 mai.