>
Vești bune pentru mii de români. Klaus Iohannis a promulgat legea care precizează clar ce se va întâmpla cu pensionarii ai căror venituri au fost calculate greșit.
Potrivit legii pensiilor, românii care se află în această situație vor putea să își exercite oricând dreptul de a își recupera banii care li se cuvin, indiferent de cât timp a trecut de la momentul în care funcționarii au făcut unele erori, omisiuni sau mențiuni greșite.
Dacă până acum pensionarii primeau banii înapoi doar pentru ultimii trei ani, legea promulgată de Klaus Iohannis elimină termenul de prescripție. Mai precis, noua reglementare prevede că pensionarii cărora casele de pensii le-au calculat greșit veniturile vor primi înapoi toți banii „rătăciți”, indiferent de perioadă.
Inițiatorul legii este deputatul PNL, Florin Roman, care consideră că doar așa se va putea face dreptate pensionarilor care au primit mai puțini bani decât ar fi trebuit.
Acesta a ținut să-i mulțumească președintelui pentru promulgarea legii.
„În baza vechii legi, în cazul în care unui pensionar i se calcula greșit pensia și se constata acest lucru peste 7 ani, cum a fost cazul unei pensionare din Valea Lunga, statul putea plăti retroactiv doar pentru 3 ani. Deși culpa aparținea unui funcționar, nu beneficiarului. Aceasta lege vine sa le facă dreptate, iar în situații de calcul greșit să își primească retroactiv toți banii. Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru promulgarea legii”, a declarat deputatul PNL, Florin Roman, inițiatorul legii.
Citește și: Cât costă bicicleta lui Klaus Iohannis. Valorează o mică avere!
Noua lege a pensiilor promulgată de Klaus Iohannis în data de 28 aprilie se va aplica după ce va fi publicată în Monitorul Oficial
Acesta nu este singurul sprijin pentru bătrâni. Tot miercuri preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă, care prevede acordarea tichetelor sociale pe suport electronic în valoare de 180 lei pe lună, pentru mese calde.
De aceste tichete vor beneficia persoanele în vârstă de peste 75 de ani care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale, precum şi persoanelor fără adăpost.