Ionuț Nițulescu Actualitate 23.04.2021 15:01

Cât costă bicicleta lui Klaus Iohannis. Valorează o mică avere!

Cât costă bicicleta lui Klaus Iohannis. Valorează o mică avere!

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei Vinerea Verde și a ajuns astăzi la Palatul Cotroceni cu bicicleta. Apariția președintelui a atras toate privirile, iar criticile n-au lipsit.

Klaus Iohannis a parcurs un traseu de aproximativ 40 de minute, de la Vila Lac la Palatul Cotroceni, pe bicicletă, alăturându-se astfel campaniei Vinerea Verde, o inițiativă menită să reducă poluarea din marile orașe.

Cât costă bicicleta președintelui Klaus Iohannis

Președintele a apărut astăzi la Palatul Cotroceni pe bicicletă, echipat complet, atrăgând toate privirile.

„Vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a afirmat preşedintele.

Șeful statului nu a ales o bicicletă oarecare, ci una produsă de nemții de la Cube, care are un preț destul de mare. Nu mulți români își permit un astfel de model. O bicicletă similară cu cea pe care a apărut astăzi Iohannis la Cotroceni costă 9.200 de lei.

Acesta i-a sfătuit pe români să încearcă să folosească mijloace de transport alternative, dar și să meargă mai mult pe jos, pentru a reduce poluarea, dar și pentru efectele benefice asupra sănătății.

„Orașele noastre sunt extrem de aglomerate mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Mersul pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Evident că o alternativă poate fi luată în seamă este transportul în comun. Merită fiindă astfel vom reduce poluarea și întreaga mișcare în oraș va fi mai relaxată și mai placută”, a mai spus președintele.

Citește și: Cum era Klaus Iohannis ca profesor. O fostă elevă rupe tăcerea: „Un om sobru, autoritar”

Geacă lui Iohannis costă cât un salariu mediu

Ținuta președintelui a fost atent studiată și cu o zi înainte, de Ziua Pământului, atunci când el a vizitat Delta Văcărești. Klaus Iohannis a apărut îmbrăcat lejer, într-o pereche de blugi, un tricou și o geacă, care a făcut furori.

Șeful statului a purtat o geacă care costă cât uin salariu mediu în România. Mai precis, este vorba despre un obiect vestimentar marca Chervo Manildo, ce costă 329 de euro, adică în jur de 1400 de lei.

Atât președintele, cât și prima doamnă, au fost deseori criticați pentru faptul că poartă ținute pe care puțini români și le-ar permite.