Gabriela Dinu Știri 23.06.2022 19:20

Irina Begu: CV, biografie, vârstă, înălțime, afaceri, trofee, familie

Irina Begu: CV, biografie, vârstă, înălțime, afaceri, trofee, familie

Irina Begu este o jucătoare română de tenis, născută pe 26 august 1990 în Bucureşti. Practică sportul alb la nivel profesionist şi este în moment clasată pe locul 43 WTA, iar cea mai bună clasare a avut-o în 2016, atunci când a ocupat locul 22 atât la dublu, cât şi la simplu.

Irina Camelia Begu, pe numele său complet, are în palmares patru titlu obţinute la simplu şi încă nouă la dublu în WTA, plus multe participări în echipa de Fed Cup a României. Până să intre în WTA, aceasta a câştigat 12 titluri la simplu în ITF şi încă 19 în circuitul ITF la dublu.

Ce scrie, de fapt, în CV-ul Irinei Begu?

Pe vremea când activa la juniori, Irina Begu a ajuns până în semfinalele grand slam-ului pe iarbă din Londra, Wimbledon, iar ca senior a jucat semifinale de dublu la Australian Open, sferturi la Roland Garros şi Wimbledon 2018.

Cel mai bun rezultat înregistrat vreodată în carieră la un turneu de mare şlem este accederea în optimile de finală ale competiţiilor Australian Open, în 2015, Roland Garros în 2016 şi 2022.

Irina Begu a avut parte de o copilărie grea, născută într-o familie simplă, fără venituri mari, acesteia i-a fost foarte greu să se descurce în tenis, un sport extrem de costisitor. Aşa că a fost ajutată de o mătuşă din partea mamei, pe nume Aura Wagner, aceasta a avut parte de sprijin pentru a putea avansa în carieră şi a merge la turneele internaţionale.

Date Biografice Irina Begu: înălțime, greutate

Nume complet: Irina Camelia Begu
Data naşterii: 26 august 1990
Locul naşterii: Bucureşti
Partener: Răzvan Stănescu
Greutate: 67 kg
Înălţime: 1,81 m

Mătuşa ei a practicat şi ea tenisul, de aceea i-a fost şi drag să o sprijine atât financiar, cât şi moral. Pe vremea când avea doar trei ani Irina, mătuşa ei s-a implicat activ în cariera ei, fiind căsătorită cu un afacerist potent financiar, din Nurnberg.

Irina Begu este o prezenţă slabă în lumina reflectoarelor. Nu îi place să iasă în evidenţă şi se iubeşte de peste 8 ani cu Răzvan Stănescu. Acesta este fiul Doinei Stănescu, o fostă jurnalistă, care se ocupa chiar de tenis.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Elon Musk
Fane Văncică
Andrei Hrebenciuc