Tudosie Andrei Știri 16.02.2024 22:01

Ioana Cosma: CV, Vârsta, Biografie, familie, surse de venit

Ioana Cosma: CV, Vârsta, Biografie, familie, surse de venit

Ioana Cosma, renumită comentatoare de sport în peisajul media din România, a venit pe lume în data de 16 iunie 1974, în frumosul oraș Cluj-Napoca. Perioada copilăriei sale a fost marcată de trăirea la țară, un mediu în care pasiunea pentru sport a prins rădăcini adânci, influențată în mod deosebit de bunicul său.

Cine este Ioana Cosma

Bunicul său, un mare iubitor de fotbal și alte discipline sportive, i-a transmis Ioanei nu doar cunoștințe, ci și o adevărată flacără pentru lumea fascinantă a competițiilor sportive.

S-a născut într-o familie obișnuită, având un tată specializat în zootehnie și o mamă inginer agronom, în plus, mai are și o soră. Încă de la o vârstă fragedă, participa la meciurile de fotbal ale echipei Universitatea Cluj, alături de bunicul său, care a fost o figură constantă în sprijinul său încă din copilărie.

În anul 1995, a pășit în lumea presei sportive, începându-și cariera la Pro TV, unde a contribuit timp de 28 de ani pe diverse poziții, atingând apogeul în funcția de șefă a departamentului de sport. Pe parcursul acestei perioade lungi, a avut o prezență activă în comentarea numeroaselor meciuri sportive și a fost martoră la evenimente majore pe stadioane.

Ce a povestit Ioana Cosma despre ea

Pasională nu doar despre fotbal, ci și despre handbal și tenis, și-a adus contribuția în aceste domenii la Sport.ro de la Pro TV până în primăvara acestui an, când, într-o recunoaștere deschisă, a admis că a fost concediată.

„Ce e atât de complicat să accepţi că ai fost dată afară? Da, am fost dată afară! Da, Ioana Cosma a fost dată afară! Dar nu am fost dată afară pentru incompetenţă, ci pur şi simplu s-a oprit emisiunea şi, în aceste condiţii, încetăm calităţile contractului”, a povestit Ioana Cosma.

După această perioadă, a încheiat o colaborare de trei luni cu Fanatik, un portal de sport, unde a fost gazda emisiunii „Fanatik Super Liga”.

Ulterior, și-a dedicat două luni pentru pregătirea proiectului său personal, materializând astfel un vis măreț. Acest vis consta în a aduce împreună pasiunea sa profundă pentru fotbal cu lumea fascinantă a necuvântătoarelor.

În prezent, găzduiește un podcast în parteneriat cu Pagina de Media, unde nu doar că aduce în discuție personalități din lumea fotbalului, ci adesea își însoțește interlocutorii cu câte un patruped. La domiciliu, ea se ocupă cu afecțiune de nu mai puțin de nouă suflete necuvântătoare.

La vârsta de 50 de ani, Ioana Cosma se află într-o etapă a vieții sale în care nu se bucură de statutul marital și nici de experiența maternității. Adeptă a păstrării vieții sale personale într-un mister discret, Ioana a reușit să evite scrutarea publicului asupra detaliilor intime.