Gabriela Dinu Vedete 17.09.2023 12:31

Ioana Cosma: CV, Varsta, Biografie, familie, surse de venit

Ioana Cosma: CV, Varsta, Biografie, familie, surse de venit

Ioana Cosma este o celebră comentatoare de sport din România, născută pe 16 iunie 1974 la Cluj Napoca. A copilărit la ţară, acolo unde i s-a insuflat şi pasiunea pentru sport de către bunicul său, mare consumator de fotbal şi alte sporturi.

S-a născut într-o familie normală, tatăl de profesie zootehnist, iar mama inginer agronom şi mai are o soră. Mergea la meciurile de fotbal ale celor de la Univeristatea Cluj alături de bunicul său încă de când era foarte mică.

Cine este Ioana Cosma şi ce scrie în CV-ul ei?

S-a angajat în presa sportivă în 1995, la Pro TV, acolo unde a lucrat timp de 28 de ani!, pe diverse posturi, ajungând să fie şi şefa departamentului de sport. A comentat numeroase meciuri sportive, a fost prezentă pe stadioane la majoritatea meciurilor importante şi este pasionată şi de handbal sau tenis. A vorbit despre acestea la Sport.ro de la Pro TV până în primăvara acestui an, când a fost dată afară, recunoscând chiar ea:

„Ce e atât de complicat să accepţi că ai fost dată afară? Da, am fost dată afară! Da, Ioana Cosma a fost dată afară! Dar nu am fost dată afară pentru incompetenţă, ci pur şi simplu s-a oprit emisiunea şi, în aceste condiţii, încetăm calităţile contractului”, a povestit Ioana Cosma.

A urmat o colaborare de 3 luni cu Fanatik, un site de sport pentru care a prezentat emisiunea Fanatik Super Liga, după care a stat două luni pe bară, pregătindu-şi proiectul personal şi marele său vis, acela de a îmbina marea pasiune a sa, fotbalul, cu lumea necuvântătoarelor.

Ioana Cosma şi misterul din viaţa personală

Prezintă un podcast realizat în colaborare cu Pagina de Media, acolo unde invită personaje din fotbal, dar îşi mai ia şi câte un patruped cu ea, având acasă 9 suflete de care are grijă.

Ioana Cosma are 49 de ani, nu este căsătorită şi nici nu are copii. Şi-a ţinut tot timpul viaţa privată secretă şi doar în urmă cu 12 ani s-au aflat detalii despre cel cu care se iubea, însă nici măcar atunci presa nu a aflat identitatea bărbatului. Ioana preferă să apară în media doar cu munca ei şi atât, fiind o profesionistă desăvârşită.