Gabriela Dinu Utile 12.06.2022 10:24

GPS offline pe telefon. Cele mai bune aplicații care funcționează fără internet

GPS offline pe telefon. Cele mai bune aplicații care funcționează fără internet

Pentru orice tip de călătorie ai de gând să faci aplicaţiile cu GPS îţi vor fi extrem de utile. Doar că majoritatea dintre ele funcţionează doar dacă ai internet, însă există şi altele care se pot folosi şi dacă nu ai semnal sau acces la internet.

În zonele în care accesul la internet este restricţionat din cauza lipsei de semnal unele aplicaţii de GPS nu vor funcţiona. Este momentul în care, dacă nu ai fost atent la plan, te vei putea rătăci.

Cele mai bune aplicaţii de GPS care pot fi folosite fără internet

În continuare, îţi vom prezenta care sunt aplicaţiile prin care poţi naviga şi atunci când treci prin zone fără semnal. Pentru cine nu ştie deja, GPS înseamnă Global Positioning System şi este o tehnologie care a fost creată de către specialiştii din SUA în urmă cu 60 de ani. Acest GPS a revoluţionat modul de deplasare al oamenilor pe uscat, pe apă sau chiar prin aer.

Au început ulterior să dezvolte GPS-ul în scopuri militare, civile, apoi au fost aplicate sisteme şi în domeniul aviatic sau naval. 24 de sateliţi orbitează în jurul Pământului şi transmit în mod continuu la sol semnalele radio digitale, care conţin date importante despre localizarea sateliţilor şi ora exactă.

Citeşte şi:

Cum se dezactivează RO-ALERT pe Android și iOS
Ce se întâmplă dacă tastezi “0842” pe telefonul mobil. Puțini știu secretul

Există aplicaţii de navigaţie care oferă hărţi online, de tip GPS, care sunt gratuite. Cele mai utilizate din România sunt Hărți Google (n.n. – Google Maps)și Waze (n.n. – fostul FreeMap Israel) şi se pot descărca gratis din App Store şi Magazin Play. Aveţi nevoie de o conexiune constantă la internet, însă în zonele în care veţi rămâne fără semnal le veţi putea utiliza şi în modul offline.

Pentru aplicaţia Hărţi Google vă puteţi descărca dinainte hărţile de care aveţi nevoie, din meniu, und eveţi găsi opţiunea „Hărţi Offline”.

Alte aplicaţii gratuite, de unde poţi descărca hărţi pe care le poţi utiliza şi atunci când nu ai internet, sunt: Maps.ME, MapFactor, HERE WeGo, Sygic Travel Maps, Offline Maps & Navigation, OsmAnd Maps Travel & Navigate.