Ionuț Nițulescu Utile 22.12.2022 21:37

Ghid de înrolare în Legiunea Străină: salarii, acte necesare, teste fizice

Ghid de înrolare în Legiunea Străină: salarii, acte necesare, teste fizice

Sunt foarte mulți tineri care sunt atrași de o carieră în Legiunea Străină Franceză, o trupă de elită, iar ca să ajungă acolo trebuie să fie cei mai buni. Gradul de acceptare este unul destul de mic, din 100 de candidați doar 15 reușind să fie acceptați. Bineînteles sunt câteva criterii pe care tinerii dornici de înrolare trebuie să le bifeze, iar odată ajunși acolo trebuie să promoveze și testele la care sunt supuși.

Cât durează recrutarea în Legiunea Străină

Procesul de recutare și selecție durează între două și cinci săptămâni, perioada diferind de la un candidat la altul. Pentru asta este nevoie să te prezinți la unul dintre sediile Legiunii, cel mai mare este la Aubagne. Procesul începe cu predarea documentelor de identitate și se termină cu primirea unui răspuns, dacă ești acceptat sau nu.

Pe toată durata procesului de recutare fiecare candidat are parte de cazare gratuită, mâncare și haine, toate fiind asigurate de Legiunea Străină, indiferent dacă vei fi acceptat sau nu.

Citește și: Câți bani câștigă o stewardesă la companiile de low cost vs. cele de linie

Care sunt criteriile în baza cărora te poți înrola

Să fii un bărbat cu vârsta cumprinsă între 17.5 și 39.5 ani

– Să ai un act de identitate valabil

– Să ai o copie legalizată după certificatul de naștere

– Să nu fii urmărit de Interpol, să nu ai cazier

– Să ai disponibilitatea de a fi fizic prezent oriunde și oricând în lume pentru următorii 5 ani

Să știi să citești și să scrii în limba maternă

– Să ai indicele de masă corporală între 20 și 30

Dacă îndeplinești aceste condiții vei trece în etapa următoare și vei susține mai multe teste. Testul psihotehnic, testul de inteligență, testul de personalitate și probele fizice sunt eliminatorii. Dacă vei fi acceptat vei semna primul contract pe o perioadă de 5 ani.