Gabriela Dinu Vedete 16.10.2022 14:18

George Ivascu: CV Biografie, varsta, salariu, filme, seriale, familie

George Ivascu: CV Biografie, varsta, salariu, filme, seriale, familie

George Ivaşcu este un celebru actor român, născut pe 15 februarie 1968 la Bucureşti, absolvent al Insitutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din capitală, în 1993. În prezent, românii îl urmăresc în fiecare luni, la Pro TV şi oricând pe Voyo, în serialul românesc Clanul, unde joacă rolul lui Pelicanu.

Are o carieră vastă, de peste 25 de ani, şi a urcat pe cele mai importante scene de teatru din întreaga ţară. A fost angajat la Teatrul de Comedie, la Teatrul I.L.Caragiale din Bucureşti.

Ce scrie în CV-ul lui George Ivaşcu, Pelicanu’ din Clanul

Este, totdată, şi conferenţiar universitar doctor în cadrul UNATC.Iar din 2007 este şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti. Este un promotor al tinerei generaţii şi totdată un convins activist în ceea ce priveşte păstrarea memoriei artiştilor consacraţi din industrie. În acest sens a şi înfiinţat proiectul Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului.

Pe 13 mai 2004, preşedintele României, Ion Iliescu, i-a oferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D în Arta Spectacolului „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Date Biografice George Ivaşcu: înălțime, greutate

Nume complet: Ivaşcu George
Data naşterii: 15 februarie 1968
Locul naşterii: Bucureşti
Partener: Alice Barb
Înălţime: 1,65
Greutate: 75 kg

Din 2007, George Ivaşcu s-a căsătorit cu Alice Barb, regizor de teatru şi operă de profesie, în acelaşi timp şi actor şi manager cultural. Cei doi nu au copii, însă au avut unul, despre care nu s-a ştiut absolut nimic până când Alice Barb nu a deschis subiectul despre asta, fără a oferi prea multe detalii, însă:

„Foarte puţină lume ştie că eu am avut un fiu, Andrei, care a murit. Nici acum nu ştiu de ce mi l-a luat Dumnezeu. Încă nu mi-a răspuns, dar cred că, într-o zi, o să-mi răspundă şi o să înţeleg. Relaţia mea cu Dumnezeu este vie, reală. Pentru mine, Dumnezeu este lumină, chiar şi atunci când este întuneric în jurul meu sau în mine. Pentru mine Dumnezeu este energie, chiar şi atunci când îmi doresc să renunţ la picătura de energie pe care mi-a dat-o ca să o duc mai departe. Aş vrea doar să-mi răspundă, într-o zi, la nişte întrebări. Şi aş vrea ca acel moment să fie cât mai departe, cât mai târziu”, mărturisea Alice Barb.