Ionuț Nițulescu Actualitate 25.04.2021 12:40

Florin Cîțiu: „Trebuie să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august”

Florin Cîțiu:

Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj tuturor românilor care își serbează onomastica în duminica Floriilor. Acesta a vorbit însă și despre campania de vaccinare.

Florin Cîțu a precizat că le dorește românilor ceea ce își dorește și el cel mai mult, revenirea la normalitate. Prim-ministrul a precizat că acest lucru este posibil doar prin vaccinare.

Florin Cîțu: „10 milioane de români vaccinați până la 1 august”

Totodată, premierul a subliniat, din nou, că primul pas pentru revenirea la normalitate este atingerea de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august.

„În Duminica Floriilor vă doresc tuturor multă sănătate și încredere. Iar celor care vă serbați onomastica, la mulți ani!

Știu că aveți nevoie de speranță, după un an de pandemie. Dar speranța noastră, a tuturor, trebuie să fie vaccinarea. Pe asta ne bazăm! Nu avem altă soluție.

Mulțumesc tuturor pentru gândurile voastre bune. Cum am spus și la ziua mea de naștere, cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate. Și primul pas este să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august”,  este mesajul publicat pe Facebook de premier în Duminica Floriilor.

Citește și: Cele mai frumoase modele și culori pentru ouăle de Paște. FOTO

Și președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să meargă să se vaccineze, pentru a putea avea o vară cu mai puține restricții:

„Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin și chiar dacă există multe dezbateri și discuții, EMA a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure. De aceea mă voi implica în continuare în campania de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

4.5 milioane de români vaccinați

Peste 4.5 milioane de români au fost vaccinați împotriva COVID până acum, anunță Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID.

Campania de vaccinare a debutat în România pe 27 decembrie 2020, iar de atunci au fost administrate 4.575.020 de doze unui număr de 2.860.598 de persoane, dintre care 1.146.176 au primit o doză şi 1.714.422 şi pe cea de-a doua.

Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 13.397 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.388 de tip local şi 12.009 de tip general.